Skip to content

Verhuizing Spoedeisende Hulp SJG Weert, ingang blijft aan voorzijde

Glendi
13 december 2016 | 19:46

Advertentie

De Spoedeisende Hulp (SEH) van SJG Weert heeft de afgelopen maanden een flinke transformatie ondergaan. De spoedafdeling van het Weerter ziekenhuis is verbouwd en helemaal klaar voor de toekomst. Om de verbouwing mogelijk te maken, is de afdeling tijdelijk verhuisd naar de voorzijde van het ziekenhuis en verhuist 16 december weer terug.

Ingang Spoedeisende Hulp
De ingang van de Spoedeisende Hulp blijft aan de voorzijde. Voor bezoekers van de Spoedeisende Hulp zijn speciale parkeerplekken op het reguliere parkeerdek gereserveerd. De ingang aan de achterzijde is alléén toegankelijk voor ambulances.

Moderne SEH
De verbouwde SEH is heel patiëntvriendelijk ingericht met een grotere wachtkamer en meer behandelcapaciteit. Ook zijn er nu alleen nog maar eenpersoonskamers. Voor patiënten met een besmettingsrisico is een speciale kamer ingericht met een sluis. Daarnaast ligt de ruimte om deze patiënten (preventief) te ontsmetten nu direct bij de ingang, waardoor het verspreidingsrisico nog verder wordt verkleind. De luifel voor de ambulances is verbouwd tot een afgesloten ruimte zodat de patiënt geen last heeft van mogelijk mindere weersomstandigheden. Tot slot beschikt de SEH na de verhuizing over een opvangkamer voor de familie van ernstig zieke patiënten, waarmee een grote wens van patiënten, familie en medewerkers is ingevuld. Het zijn slechts enkele voorbeelden van verbeteringen die door de verbouwing zijn gerealiseerd.

17 januari één loket voor spoedzorg in Weert
De Spoedpost Weert wordt compleet wanneer de Huisartsenpost van Meditta naar het ziekenhuis verhuist. Deze zal vanaf 17 januari patiënten ontvangen op de nieuwe locatie aan de Vogelsbleek aan de voorzijde van het ziekenhuis. Dan is er één loket waar inwoners van de regio Weert terecht kunnen met medische spoedvragen in de avonden, nacht en weekenden. Een stuk patiëntvriendelijker omdat de communicatielijnen tussen Huisartsenpost en ziekenhuis heel kort zijn.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie