Skip to content

Ivo Kwantes stopt als wijkagent Nederweert

Redactie
16 december 2016 | 13:00

Advertentie

Ivo Kwantes (41) neem afscheid als wijkagent van de gemeente Nederweert. Hij is niet weg als politieagent in de regio, maar gaat zich bezig houden met wijkoverstijgende veiligheidsvraagstukken en -thema’s. Ivo is sinds 1995 werkzaam als politieagent binnen de gemeente Weert en Leudal en heeft in die periode met name surveillancediensten gedraaid. Vanaf 2008 is hij werkzaam als wijkagent voor de gemeente Nederweert.

Ivo Kwantes stopt als wijkagent Nederweert

Binnen de gemeente Nederweert wordt dagelijks door diverse veiligheidspartners gewerkt aan de veiligheid. Dichter bij de burger en wat buiten gebeurt, stuurt ons dagelijks politiewerk. Als ik kijk naar waar we nu binnen de gemeente Nederweert staan, als het gaat over veiligheid, zijn er grote stappen gemaakt,” vertelt Ivo. “Door nauwe samenwerking met de veiligheidspartners, welzijn- en gezondheidsinstellingen heeft dit vorm kunnen krijgen. Ik besef dat ik als wijkagent niet alle burgers en ondernemers met een veiligheidsvraagstuk heb kunnen beantwoorden. De politie heeft niet altijd een panklare oplossing. Ik zou soms anders hebben willen zien en hoop dan ook dat ook deze situaties uiteindelijk tot rust komen en men elkaar alsnog weet te waarderen en te respecteren”.

In zijn nieuwe functie bij de politie gaat Ivo vanaf januari binnen het basisteam Weert/Nederweert/Leudal aan de slag met wijkoverstijgende veiligheidsvraagstukken en thema’s. Hij gaat de wijkagenten binnen de drie gemeenten ondersteunen met wijkoverstijgend politiewerk welke een specifieke aanpak vraagt. Dit geeft de agenten in de wijken meer ruimte om nog dichter en samen met de bewoners aan de veiligheid te werken.

Aan de bewoners van de gemeente Nederweert wil ik u zeggen dat u in een prachtige en veilige gemeente woont. Ook hier gebeuren criminele activiteiten echter door hier alert op te blijven zal de gemeente Nederweert een veilige woon- en werkomgeving zijn en blijven“, aldus Ivo.

Burgemeester Evers maakte tijdens het veiligheidsoverleg van de gemeente afgelopen woensdag van de gelegenheid gebruik om het veiligheidsteam te bedanken voor de prettige samen werking en hoopt dat ze samen Nederweert steeds een stukje veiliger kunnen maken. Voorlopig zal Joost-Jelmer Kasper de zaken waarnemen tot er een opvolger is.

Advertentie

2 Reacties

  1. gefeliciteerd met je nieuwe functie

  2. Erg jammer dat deze active spontane man stopt hij hielp de eerlijke mens.
    Hopelijk gaat zijn opvolger ook door zo als hem.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie