Skip to content

Noodbevel ter handhaving openbare orde en veiligheid in Weert

20 december 2016 | 17:02

Burgemeester Jos Heijmans vaardigt vanaf woensdagochtend 21 december 2016 om 8.00 uur een noodbevel uit om de overlast van Noord-Afrikaanse asielzoekers te stoppen. Er is sprake van een groep van 20 asielzoekers die bij het COA en de politie bekend zijn. Dit betekent dat de overlastveroorzakers zich alleen nog maar mogen bevinden op het AZC terrein, behoudens tussen 13.00-14.00 uur (voor boodschappen, doktersbezoek etc.). Ook moeten deze personen zich driemaal per dag melden bij de beveiliging van het AZC. Verder dienen ze het Huishoudelijk Reglement van het AZC Weert strikt na te leven. Het niet voldoen aan dit noodbevel, is een misdrijf dat door de politie direct bestraft kan worden met drie maanden gevangenisstraf of een boete van 3.600 euro. Er zijn tussen politie, AVIM (vreemdelingenpolitie), Dienst Terugkeer & Vertrek, Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), Openbaar Ministerie en de gemeente Weert goede afspraken gemaakt om bij een overtreding van dit noodbevel op te treden.

In de afgelopen weken waren er regelmatig verstoringen van de openbare orde. Zowel op het AZC terrein, in de gemeente Weert als in de verre omgeving. De overlast bestaat onder meer uit zakkenrollerij, diefstal, vechtpartijen, vandalisme, bespugen en intimideren. De burgemeester onderzocht diverse opties om de overlast direct aan te pakken. Hij sprak daarover met vele partijen zoals de locatiemanager AZC Weert, COA, AVIM, IND, Dienst Terugkeer & Vertrek, politie en OM. De uitkomst is dat de procedures voor uitzetting en in bewaringstelling als het gaat om overlastveroorzakers sneller worden doorlopen. Om in de tussentijd de openbare orde en veiligheid te handhaven, is er een noodbevel uitgevaardigd. Dit noodbevel is geldig tot en met 2 januari 2017.

Advertentie

4 Reacties

  1. Hahahahaha…….dat zal ze leren.
    Neem nu toch eens echte maatregelen en gooi ze het land uit.

    • De enige die daar toe in staat zijn, zijn de populisten!
      Hoe erg dat ook is.
      De gevestigde orde zit zo vastgesnoerd in hun politieke correcte corset, dat ze totaal niet in staat zijn om dat soort van drastische maatregelen te nemen!

  2. Een burgervader met ballen, die wel voor zijn plaatsgenoten opkomt. Chapeau !!!

  3. Pas snelrecht toe als een asielzoeker gearresteerd wordt wegens criminaliteit. Doen ze ook met die gastjes die vuurwerk te vroeg afsteken en derg. Waarom toch altijd die slappe houding van het OM als het om die bloedzuigers in het asielzoekerscentrum gaat .


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie