Skip to content

Stem Weerter stichting naar de finale landelijke Gouden Gans verkiezing

22 december 2016 | 12:38

Stichting Peramiho uit Weert heeft jouw stem nodig om in de top 10 van de landelijke Gouden Gans verkiezing 2016 van stichting Wilde Ganzen te blijven. Er doen 112 projecten mee en de 10 projecten met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ronde en maken dan kans op de finale. De uiteindelijke winnaar ontvangt €10.000. Stichting Peramiho staat op dit moment op de vierde plaats. Slechts 5 projecten van de 112 komen uit Limburg. En alleen Stichting Peramiho komt uit de regio Midden-Limburg. Voorzitter Monique Derrez: “Heel veel mensen uit Weert en omstreken hebben ons ingediende project ‘Jeep/ambulance en 50 nieuwe ziekenhuisbedden’ mee mogelijk gemaakt. We hopen dan ook dat de mensen die nog niet gestemd hebben ons de laatste weken alsnog hun stem geven zodat we in de top 10 blijven.”

Hoe kun je stemmen
Via www.goudengans.nl/moniquehelpt kun je met jouw stem Stichting Peramiho in de top 10 houden. Alle stemmers maken zelf ook kans op een mooie prijs, zoals een prachtige e-bike van max €1.500 of een boek van Floortje Dessing. Stemmen kan nog tot en met 31 december aanstaande. Op 16 januari maakt de vakjury bekend welke vijf projecten naar de finale gaan. Vanaf dat moment kan iedereen weer zijn of haar stem uitbrengen op één van de 5 finalisten. Eind februari wordt bekend gemaakt welk project de verkiezing van de Gouden Gans 2016 op haar naam mag schrijven en €10.000 wint.

Wat maakt dit project zo bijzonder
Secretaris Monique Caris en penningmeester Leon van Enckevort leggen uit wat hun project zo bijzonder maakt: “Naast het verbeteren van gezondheidszorg voor ruim 25.000 mensen, steunen we met ons project gelijktijdig ook de lokale economie in Tanzania. We hebben de visie om in principe geen spullen vanuit Nederland naar Tanzania te sturen die daar te koop zijn. Nieuwe ziekenhuisbedden zijn in Tanzania te koop en we hebben die dan ook daar gekocht. Dit voor het bedrag van €160,- per bed. In Nederland konden we voor die prijs niet eens een afgeschreven ziekenhuisbed kopen. Zelfs bij het gratis krijgen van bedden in Nederland zouden de totale projectkosten hoger zijn dan kopen in Tanzania. Denk aan transportkosten, de papieren rompslomp en het risico van beschadigingen.

Met de komst van de jeep/Land Cruiser worden levens gered. De auto wordt in noodsituaties ingezet als ambulance maar ook als mobiele kliniek en consultatiebureau.”

Stichting Peramiho
Stichting Peramiho is sinds 2009 actief in en rondom in Zuid-Tanzania. Ooit begonnen in en rondom het kleine dorpje Peramiho maar inmiddels is de stichting op meerdere plaatsen actief. De stichting zet zich in voor projecten op het gebied van onderwijs, schoon en veilig drinkwater en gezondheidszorg. Daarnaast ondersteunt de stichting twee weeshuizen en twee lepradorpen.

Meer informatie
Meer informatie over Stichting Peramiho: www.moniquehelpt.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00
Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00
2024_10_19-Foto-bestuur-fondsen-en-ondernemers
De Deel’ in Antonius-Veste in Nederweert
19 oktober 2024 | 13:00

Advertentie