Skip to content

De Groote Peel is winters genieten

Redactie
23 januari 2013 | 11:23

Advertentie

Winterwandeling in de groote peelDe Groote Peel heeft elk seizoen zijn charme. De winter staat voor gezelligheid in het buitencentrum. Lekker naar buiten en daarna snel weer naar binnen om warm te worden. Wie wil genieten van die winterse sfeer kan op zondag 27 januari meedoen met een Midwinterwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Na afloop is er voor de deelnemers een geurige kop soep en worden er broodje met worst gebakken bij de vuurkorf. Starten om 11.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen (4 t/m 12 jaar).  Vooraf aanmelden kan op: 0495 – 641 497 of via: depelen@staatsbosbeheer.nl

Excursie in de groote Peel met na afloop soep en broodjes.

Tijdens de Midwinterwandeling in Nationaal Park De Groote Peel wordt er stevig doorgestapt. De wandeling is zes kilometer lang en gaat over de knuppelbruggen en Peelbanen die dit prachtige natuurgebied zo uniek maken. De route komt langs een vogelkijkhut en een uitkijktoren. Van daaruit kan je het gebied goed overzien en bovendien van een moment van stilte genieten. De Peelgids die de excursie begeleidt vertelt bijzonderheden over de planten, dieren en de cultuurhistorie van de Peel en springt ook in op dingen die spontaan gebeuren. Zo zijn er in de winter veel wintergasten te zien en vooral te horen. Niks mooiers dan een groep ganzen die, luid gakkend overvliegen. Elke keer weer een magisch moment!

Na afloop van deze excursie brandt de vuurkorf. Boven het gezellig knisperende vuur worden er broodjes en worstjes gebakken. Bovendien staat er voor de deelnemers een geurige kop erwtensoep klaar. Zo word je van buiten en van binnen weer lekker warm.

Meer informatie over deze activiteit in onze agenda

Voor de routebeschrijving: www.buitencentra.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30

Advertentie