Skip to content

Wat gebeurt er in 2017 op woongebied?

Glendi
29 december 2016 | 15:00

Advertentie

De gemeente Nederweert, Woningvereniging Nederweert (WvN), Wonen Limburg en het Huurdersplatform regio Weert hebben onlangs opnieuw gezamenlijk prestatieafspraken vastgelegd voor het jaar 2017. Het is voor het eerst dat de WvN en Wonen Limburg meedoen.

Waar gaan de prestatieafspraken over?
Belangrijke thema’s in het woonbeleid van de gemeente (en de regio) zijn het betaalbaar houden van wonen en het zorgen voor voldoende geschikte woningen voor speciale doelgroepen. Zoals mensen die zijn aangewezen op begeleid wonen en statushouders. Ook het geschikter maken van bestaande woningen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen, is een belangrijk aandachtspunt. “Door de toenemende vergrijzing en huishoudens die kleiner van omvang worden, hebben we nu en op termijn andersoortige woningen nodig”, aldus wethouder Hubert Mackus. Voor hem was het ondertekenen van de prestatieafspraken op 19 december een van de laatste officiële handelingen als wethouder van Nederweert. Daarnaast is er ook aandacht voor het energiezuiniger maken van woningen en de leefbaarheid rondom het wonen.

Weer investeringsruimte
De financiële positie van de WvN liet de afgelopen jaren de bouw van nieuwe sociale huurwoningen niet toe. “Daar komt nu verandering in”, zegt directeur Corry Keulen. “Er is weer beperkte investeringsruimte voor nieuwbouw. In eerste instantie richten we ons op onze eigen grondposities aan de Bredeweg en de Burg. Kreijelmansstraat. Voor de locatie aan de Bredeweg wordt op dit moment een plan voorbereid voor acht sociale huurwoningen.” Volgens planning zullen deze in 2017 worden gerealiseerd. Binnenkort zal de WvN de direct omwonenden van het plangebied en kandidaathuurders hierover nader informeren.

Samenwerken
In Nederweert heeft de WvN veruit de meeste sociale huurwoningen (bijna 1.500). Wonen Limburg heeft in Nederweert 78 sociale huurwoningen. De partijen zien het als een meerwaarde dat er samen afspraken zijn gemaakt. Op die manier kan er beter van elkaars ervaring en expertise gebruik gemaakt worden. Eén van de onderwerpen waar de WvN samen met Wonen Limburg in optrekt, is een onderzoek naar de behoefte en mogelijkheden om tijdelijke woningen te realiseren in Nederweert op een nog nader te bepalen locatie. Volgens Keulen neemt op lange termijn de behoefte aan woningen af, maar nu is er sprake van een tijdelijke druk waarvoor een oplossing nodig is.

De WvN, Wonen Limburg en het Huurdersplatform trekken verder samen op bij het inzetten van budget- en energiecoaches voor huurders en het maken van uitvoeringsafspraken over langer zelfstandig thuis wonen.

Op de foto zie je vlnr: Ger Peeters (bestuurder Wonen Limburg), Henk Kluskens (Huurdersplatform), Corry Keulen (WvN) en wethouder Mackus.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie