Skip to content

Gemeentecomplimenten Nederweert uitgereikt (Foto’s)

Redactie
5 januari 2017 | 14:00

Advertentie

Lorenzo Caboni, Stichting Hartslag voor Nederweert en Medicura hebben dinsdagavond tijdens de Nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis de Gemeentecomplimenten 2017 in ontvangst mogen nemen.

Breakdancer Lorenzo Caboni krijgt het compliment in de categorie Sport. Stichting Hartslag voor Nederweert krijgt het compliment in de categorie Sociaal Maatschappelijk en Medicura BV in de categorie Ondernemerschap.

Blijk van waardering en aanmoediging
Het Gemeentecompliment is een blijk van waardering van het gemeentebestuur voor personen, verenigingen, instellingen en/of bedrijven uit Nederweert die zich verdienstelijk maken voor de gemeenschap en/of die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Organisaties ontvangen  een standaard, individuele  personen een speld. Beiden met het klavertje vier, oorspronkelijk 4 kernen symboliserend van onze gemeente en het staat natuurlijk vooral voor geluk.

Het compliment kent drie categorieën: Ondernemend Nederweert, Sociaal Nederweert, en Sportief Nederweert.

Ondernemend Nederweert

In de categorie Ondernemend Nederweert gaat dit jaar het compliment naar het bedrijf  Medicura. 

Medicura wordt geleid door Dick van Aggel, tevens lid van de vrijwillige brandweer in Nederweert. Dick was op de avond helaas niet zelf  aanwezig maar hij heeft liet zich vertegenwoordigen voelt door Cees Janssens en Henk Cuijpers.

Medicura is een toonaangevende specialist van medische hulpmiddelen en zorg gerelateerde diensten. Medicura draagt met hun hulpmiddelen bij aan de verbetering en het waarborgen van een comfortabel, zelfstandig en veilig leven van hun klanten. Medicura levert uitleenhulpmiddelen in heel Nederland zoals hoog-laag bedden, antidecubitus matrassen, rolstoelen, douche- en toiletstoelen. Het bedrijf werkt vanuit de hoofdvestiging in Nederweert en heeft meerdere vestigingen en Zorgwinkels in het land.

 Medicura neemt  maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zeer serieus. Dit past zij toe in haar bedrijfsvoering, waarin het bedrijf rekening wilt houden met mensen, milieu en rentabiliteit. Medicura draagt graag bij aan verdere innovaties in de zorg. Samen met andere organisaties ontwikkeld Medicura nieuwe hulpmiddelen en ondersteunende diensten in de zorgmarkt dit met als doel de kwaliteit van zorg te verbeteren en het zelfstandig functioneren van eindgebruikers te bevorderen.

Het bedrijf is uiteraard gericht op expansie. Vlak voor jaarwisseling hebben ze het bedrijf Care for Comfort uit Schinnen overgenomen Deze  schaalvergroting past uitstekend binnen de ontwikkeling van de contracten met de zorgverzekeraars, die  alleen nog met landelijk georiënteerde  partijen willen werken. Medicura mag vanaf 1 januari 2017 de uitleen van hulpmiddelen voor alle zorgverzekeraars in Nederland verzorgen. De overname brengt daardoor ook nieuwe groeikansen met zich mee.

 Kortom Medicura is het compliment 2017 dubbel en dwars waard.

Sociaal Nederweert

Het gemeentecompliment in de categorie Sociaal Nederweert gaat dit jaar naar de Stichting Hartslag voor Nederweert. Deze stichting wil zorgdragen voor een dekkend netwerk van vrijwilligers en AED’s waardoor bij 112-meldingen van hartcirculatieproblemen zo snel mogelijk vrijwilligers kunnen worden ingezet voor reanimatie. De dorpskernen zijn inmiddels uitgerust met AED’s. Daarnaast zijn er vrijwilligers nodig die bij een 112-melding in staat zijn om adequaat te handelen.

In de buitengebieden is in de afgelopen jaren de dekking van vrijwilligers en AED’s aanzienlijk verbeterd. Toch zijn er nog plekken zonder dekking. ‘Hartslag voor Nederweert‘ wil zich met behulp van bewoners van deze gebieden inzetten om ook op deze plekken voldoende dekking te realiseren.

 Het oproepsysteem “HartslagNu” is in beheer van Ambulance Zorg Limburg Noord en het gebruik ervan wordt door de gemeente gefinancierd. Vandaag hier op het podium de grondlegger en grote initiatiefnemer Antoine Hekers tezamen met de bestuursleden Marianne Wijen-Duits, Paulien van Mierlo en Annelies Terium.

 Het is een vernieuwende uiting van burgerparticipatie en goed doen voor medeburgers.  Vanwege de uitstekende prestaties en de perfomance haalde de Stichting de provinciale en landelijke pers. Nu doen ze het daar niet om maar het laat wel zien dat het initiatief een zeer grote maatschappelijke relevantie heeft.

Sportief Nederweert

Het Gemeentecompliment in de categorie  Sportief Nederweert gaat naar Lorenzo Caboni uit Nederweert. 

Lorenzo is een getalenteerde breakdancer van 11 jaar die bekend staat onder de naam Bboy Lorenzo.

Lorenzo begon op 7 jarige leeftijd met breakdance, 4 jaar geleden dus.

 In december 2015 werd Lorenzo Nederlands kampioen Breakdance t/m 14 jaar terwijl hij nog maar 10 jaar was. Dit was een voorbode op de geweldige resultaten die hij vervolgens in het jaar 2016 haalde als Solo Danser, maar ook met zijn Crew “Fresh Allstars”.

In maart 2016 mocht hij deelnemen op een wereld toernooi met dansers uit verschillende landen in Marseille. Hij wist het te brengen tot de top 4.

Verder heeft hij in 2016 deelgenomen aan Hollands Got Talent met de Fresh Allstar Crew. Ze behaalde de live show finale in mei 2016, helaas wonnen ze niet.
Dan Karaty, niet de minste choreograaf, danser en televisiepersoonlijkheid, hij verzorgde onder andere de choreografie van sterren als Britney Spears en Justin Timberlake gaf aan dat hij zelden zo’n goede dansgroep had gezien. Dat is overigens de verdienste van de onvolprezen Raymon Truijen de grote man achter dansschool Fresh in Weert.

In juli 2017 mocht Lorenzo naar IJsland voor de opnames voor de nieuwe videoclip van DJ DonDiablo – What We Started. De videoclip is inmiddels alweer bijna 14 miljoen keer bekeken.

In augustus wist Lorenzo het weer te schoppen tot de top 4 op een internationale Kids Battle  in Heerlen.

 Battle Of The Year is het wereldkampioenschap voor breakdance crews. In 2016 werd voor de eerste keer ook een Wereldkampioenschap gehouden voor Kids Crews t/m 15 jaar.
De Fresh Allstars zijn toen een samenwerking aangegaan met een Belgische Crew de Battle Droids. Naar vele trainingen (op en neer naar Antwerpen), hebben ze deelgenomen aan de kwalificatie van de Benelux in Brussel én ze wonnen. Vervolgens mochten ze strijden in Essen om de wereldtitel. Hier wonnen ze in de finale van de Russen en hiermee werd Lorenzo samen met zijn crew wereldkampioen.

In november heeft Lorenzo samen met een collega danser uit België deelgenomen aan een groot Internationaal toernooi (Freesstyle Session) in Los Angeles. Ze brachten het tot de finale en verloren na een gelijkspel van de Amerikanen. Maar niettemin toch een mooie 2de plaats op een Internationaal toernooi.

 Terug uit LA ging het in dezelfde week door naar een Internationaal toernooi in Zwitserland waar hij deze keer samen met een danser uit Ukraine de winst wist te pakken en eindelijk een 1ste prijs won op een Internationaal toernooi.

Tussen al deze hoogtepunten nam Lorenzo ook deel aan de Nederlands Breakdance League, waarbij hij op verschillende plekken door het land deelnam aan toernooien.

Hij kon niet op elke toernooi aanwezig zijn, maar als hij er was, pakte hij de volle punten, wat erin resulteerde dat hij op het eind van het jaar voldoende punten had om zich de winnaar te mogen noemen van de Nederlandse Breakdance League t/m 12 jaar.

Bovenstaande heeft Lorenzo niet alleen kunnen realiseren door zijn talent, maar vooral door hard te werken -echt Nederweert dus-  en door continu te werken aan zijn punten die verbeterd moesten worden. Met veel steun van zijn trainer Raymon Truijen en zijn Crew, maar ook de ondersteuning van zijn moeder, vader, broer en zus en natuurlijk zijn kleine broertje van 8 die nu al een goede breakdancer is en hem scherp houdt.

 Een prachtig jaar was 2016 en voor 2017 staan er weer een aantal leuke dingen gepland. 

Lorenzo zit op OBS De Klimop. Nederweert is ongelooflijk trots op hem. Hij krijgt de speld maar ook een enveloppe met een materiele bijdrage.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie