Skip to content

40 jaar De Kleine Winst

Redactie
4 januari 2017 | 18:00

Advertentie

Op zaterdag 14 januari 2017 bestaat Café De Kleine Winst precies veertig jaar. Op deze dag openden Thijs en Johan Scheurs de deuren van het pandje op de hoek Brugstraat/Kerkstraat. Het winkeltje werd gekocht van de familie Beris en verbouwd tot een gezellige verlengde huiskamer waar vele mensen zich zouden gaan treffen.

De ”Winst” ging om 10.00 uur ’s morgens open, Johan en Thijs wisselenden elkaar af. Diegene die ’s avonds sloot moest ’s morgens ook weer beginnen. Zo kon je zelf bepalen hoe je het café ’s ochtends aantrof en hoeveel werk er nog was voordat de deuren weer op konden.

Wie zoekt kent De Kleine Winst niet,
wie De Kleine Winst kent zoekt niet

Uniek was de Blauwe Maandag, de eerste consumptie was altijd voor rekening van de dienstdoende kastelein. In het weekend werkten de partners van Thijs en Johan, de zussen Elly en Ria Linders, altijd mee in de zaak.

Na 10 jaar stopten Johan en Ria met het uitbaten van De Kleine Winst en na een geweldig jubileumfeest gingen Thijs en Elly verder met de zaak. In die tijd kreeg het café ook een heus terras, geweldig om over de Geenestraat en Kerkstraat uit te kijken tot in de late uurtjes. Ook de geweldige versiering met carnaval door Thijs zullen veel mensen zich nog herinneren.

Op 28 december 1997 droegen Thijs en Elly het stokje over aan Paul van der Sande. Hij was sinds 7 jaar werkzaam bij De Kleine Winst. Het werd een gedenkwaardig overnamefeest. Paul voelde zich gesterkt door de zeer trouwe werknemers van De Kleine Winst. Emmy, Mick, Frank en Naard moeten hierbij zeker genoemd worden. Zij gingen met dezelfde liefde door met het werken bij De “Winst”. Ook was het mooi om te zien dat de oude klantenkring bleef komen. Maar waarom ook niet? De waarden en normen van De Kleine Winst zijn immers altijd bewaakt gebleven. Rawhide van Frankie Laine is nog altijd het slotnummer na een avond stappen.

In 2006 werd de keuken van het café uitgebreid en ging De Kleine Winst verder als eetcafé. Uiteraard bleef het uitgaan en ontmoeten van mensen het allerbelangrijkste. Geweldige momenten, droevige momenten, maar altijd een prachtige saamhorigheid. Dat is De Kleine Winst altijd geweest. De ontmoetingsplaats waar vele mensen en muziekstijlen elkaar treffen. Bijna veertig jaar!

Feestweekend

Zaterdag 14 januari 2017 staat centraal in het feestweekend. Ongekend mooi is dat Thijs en Johan op deze avond weer achter de bar zullen staan. Uiteraard samen met Paul en Neeltje. Elly en Ria zijn er voor een knus praatje, zoals vroeger! Elkaar weer zien, jong en oud. Mooie verhalen ophalen, misschien hier en daar wat aangedikt. Een grote reunie in het kleine pandje. Natuurlijk zal Disco Haro hierbij niet ontbreken. Als je je eigen singeltje of LP meeneemt, zal deze gedraaid worden door Harrold en Rob. Iedereen die De Kleine Winst een warm hart toedraagt, is van harte welkom om deze heugelijke dag samen te vieren.

Op vrijdag 13 januari is er een jubileum Fridays Unlimited, alle topgerechten van de laatste jaren zullen hierbij opgediend worden. ’s Avond draaien de Deejays De Kleine Winst naar de 40 jaar toe. Schrijf je snel in voor de jubileum Fridays. Voor het bedrag van € 40,40 kun je genieten van het eten en drinken. Uiteraard is alleen stappen ook mogelijk.

Op zondag 14 januari speelt de band Kaltspiel in De Kleine Winst. Deze coverband van Coldplay en Snowpatrol zal ouderwets knepperen in het jubileumweekend.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie