Skip to content

Buurtbewoners blij met speelveld op de Tiskeswej

Redactie
10 januari 2017 | 15:00

Advertentie

Aan de Vuistbijl in Nederweert-Eind is een nieuw speelveld ingericht. De inrichting is een initiatief van de bewoners. Ze maakten samen met de leverancier een keuze voor de toestellen. De uitstraling van het speelveld sluit aan bij andere veldjes die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd.

Ondanks de winterse omstandigheden heeft de speelplek al van begin af aan een grote aantrekkingskracht op de Eindse jeugd” aldus Sander Stultjens, één van de buurtbewoners en contactpersoon naar de gemeente toe namens de bewoners van de Tiskeswej. “De toestellen hebben al voor vele vrolijke kindergezichten gezorgd. De bewoners van de Tiskeswej zijn de gemeente Nederweert zeer dankbaar voor het mogen mee beslissen over de invulling van deze speelplek. Bedankt!“.

Samen met de aannemer/leverancier kwamen ze tot het ontwerp. Gemeentelijk projectleider John Metselaars zorgde voor de begeleiding. Dat doet hij ook bij een terrein aan de St. Rochusstraat in Budschop. Daar wordt samen met bewoners en Woningvereniging Nederweert een trapveldje ingericht en een zitplek voor senioren gecreëerd. Ook hier steken de bewoners de handen uit de mouwen!

Geen grootschalige vervangingen
Uit een inspectie in 2016 blijkt dat de meerderheid van de speeltoestellen in de gemeente technisch in goede staat is,” aldus Metselaars. “Grootschalige vervangingen zijn daardoor dit jaar niet nodig.” De verwachte vervangingspiek van 2018 is opgeschoven naar 2020.

Mogelijkheden om mee te praten
Hoewel de toestellen technisch nog niet aan vervanging toe zijn, kunnen behoeftes in bepaalde buurten veranderen, bijvoorbeeld door vergrijzing. “We willen de komende jaren met bewoners, dorpsraden, buurtverenigingen en andere betrokken partijen, bekijken hoe we hierop inspelen. Uiteraard staan we open voor buurtinitiatieven, waarbij de bewoners ook zelf de handen uit de mouwen willen steken zoals aan de St. Rochusstraat en de Vuistbijl,” aldus John Metselaars.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie