Skip to content

Bevrijden van de ballast

12 januari 2017 | 17:27

Ballast zijn zaken die nutteloos zijn, en die men beter niet kan meenemen of tot zich nemen, omdat ze voor ongemak zorgen waar geen voordeel tegenover staat. Vraag je je wel eens af welke taken of werkzaamheden ballast zijn. Ken je dat gevoel ook. Hoe vaak handel je uit gewoonte omdat het de gang van zaken is. Kan en mag dat veranderen?

Wat werkt belemmerend voor jou? Maak eens een lijstje. Dit kan gaan over letterlijke zaken. Je stapt steeds over rommel heen in plaats van deze op te ruimen. Of je merkt dat een bepaalde taak veel tijd in beslag neemt terwijl met een kleine wijziging het makkelijker en minder tijdrovend zou kunnen. Misschien ben je wel geabonneerd op een tijdschrift of blad en legt het bij ontvangst op de stapel om te lezen. Als de volgende al weer op de mat valt realiseer je je dat de andere nog ongelezen op de stapel ligt. Het is nutteloos en geeft ongemak en geen voordeel.

Hoe bevrijdend!!! Dit blad opzeggen en als je tijd hebt een los exemplaar kopen en er dan volop van te genieten.

STRUIKELEN

Kijk jij binnen jouw bedrijf naar de gang van zaken of taken nog wel passend en efficiënt zijn. Is de hoeveelheid taken ook goed afgestemd op de medewerker of ligt daar ook een stapel “tijdschriften” ongeopend?

Voer je taken uit omdat het zo hoort of gezegd wordt of kan het naar jouw mening anders maar zeg je er niets van. Ook hier kun je hele stapels van maken.

Hoe heerlijk is het om geen struikelblokken te ervaren. Stapel jij ook maar wil je niet struikelen en meer zicht krijgen hoe je van de ballast te bevrijden, vraag KernWijZe om nutteloze zaken helder te krijgen.

Het is verrassend hoe dit kan veranderen.

Kernwijze is een samenwerking van twee Rebalancers, Nell Ketelaars (www.rebalancingnederweert.nl) en Annemiek Heijnen (www.praktijkleefruimte.nl). Daarnaast hebben we beiden veel ervaring in het werkveld. Als Rebalancers bundelen we onze krachten en inzichten om vernieuwend de sfeer binnen het bedrijf of de organisatie om te vormen, zodat het werkklimaat verbetert. Ben je nieuwsgierig hoe je werkplezier en vitaliteit op de werkvloer kunt verhogen? Wil je meer inzicht in hoe te handelen en te veranderen? KernWijZe biedt verrassend snelle analyses, draagt concrete oplossingen aan, waardoor veranderingen meteen zichtbaar worden. In dit traject krijgt het persoonlijke aspect van de werkgever als ook van de werknemer alle aandacht.

Meer informatie vind je op www.kernwijze.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie