Skip to content

Design & Innovation op Citaverde College Nederweert

Redactie
23 januari 2017 | 15:35

Advertentie

MAVO Nederweert start het komende schooljaar met het nieuwe vak Design & Innovation in leerjaar 3. Landelijk staat dit vak ook bekend als informatietechnologie. Citaverde College Nederweert is een van de weinige scholen in Nederland die dit examenvak aanbiedt. Dit maakt de school uniek in haar onderwijsaanbod.

Toekomstgericht
Leerlingen gaan aan de slag met film, fotografie, 3D-printers, robotica, programmeren en website bouwen. Er wordt gewerkt met de nieuwste technieken en software, zoals de programma’s Photoshop, Sketch-Up en WordPress. Kortom, een innovatief vak gericht op de toekomst en bruikbaar in alle 4 de sectoren; zorg en welzijn, techniek, groen en economie. De opgedane vaardigheden en kennis zijn niet meer weg te denken in de huidige maatschappij.

Kennis en vaardigheden
Leerlingen worden nieuwsgierig gemaakt en uitgedaagd, ze leren creatief denken, zelfstandig handelen, presenteren en samenwerken. Leerlingen gaan op onderzoek uit en worden ondersteund door docenten in een coachende rol. De vaardigheden die ze tijdens dit leerproces opdoen, komen van pas in hun verdere loopbaan.

In leerjaar 4 nemen de leerlingen de regie in hun eigen leerproces, gericht op een eindproduct. In samenwerking met het bedrijfsleven wordt de leeromgeving zo realistisch mogelijk gemaakt. Bewustwording van wat de arbeidsmarkt vraagt is hierbij belangrijk!

Open dag
Wil je meer weten over het nieuwe vak? Kom met je kind de open dag bezoeken op zaterdag 4 februari  van 10.00 – 13.00 uur aan de Pastoor van der Steenstraat 5 in Nederweert. Er worden allerlei demonstraties en workshops gegevens zoals lego mind-storms, upcycling, 3d-printen, drone fotografie, techniek enz. Een mooie gelegenheid om je kind actief te laten kennis maken met dit uitdagende onderwijs!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie