Skip to content

Praat mee over Nederweert!

Redactie
24 januari 2017 | 11:15

Advertentie

Meepraten over Nederweert? Bezoek dan het overleg van de dorpsraden met het college van burgemeester en wethouders. Jaarlijks informeren zij elkaar over allerlei actuele kwesties en verschillende leefbaarheidsthema’s.

Praat mee over Nederweert!

Een dorpsraad behartigt het algemeen belang van bewoners in een kern. Het doel van een dorpsraad is het stimuleren en verbeteren van de leefbaarheid in de omgeving. Dit gebeurt door de bewoners hierbij actief te betrekken. In elke kern van de gemeente is een dorpsraad actief.

Je bent van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis op maandag 30 januari om 19.30 uur.

Foto: gemeente Nederweert

Advertentie

12 Reacties

  1. Mijn vraag is of er mensen zijn die last hebben van rook van de buren van hun houtkachel, openhaard, barbecue of vuurkorven en of de gemeente daar iets aan doet?
    Houtstook is de grootste vervuiler van de lucht. In de omgeving van zo’n schoorsteen is het fijnstof gehalte zeer hoog en schadelijk voor de gezondheid. In de rook zit ook roet en kankerverwekkende stoffen.

    • Geen last van. Wist u dat u van leven ook dood gaat?

      • Mee eens Tinus. Die hype van dat gezeur over die houtkachels gaat wel erg ver momenteel. En dan zeggen dat houtstook de grootste vervuiler is. Dat is helemaal niet waar.
        Ik neem aan dat Lindenbergh ook geen auto heeft.

        Zo jammer dat mensen tegenwoordig niks meer van elkaar kunnen hebben en elkaar niks meer gunnen. En als je nu in het centrum van Amsterdam woont… In de Gemeente Nederweert woont merendeel van de mensen in het buitengebied en heeft bijna niemand last van dit soort dingen.

        • Totaal eens met het betoog van Marga!
          Men lijdt het meest van het lijden dan men vreest zeg ik tegen Lindenbergh. Hij/zij lijkt me echt zo,n type wat binnenkort te bewonderen is bij de rijdende rechter. Voor de rest terug getrokken achter glas, met open mond naar de buitenwereld tuurt wanneer er weer iemand met een zak houtskool zijn raam passeert, en zo af en toe een vlieg uit de lucht hapt…wat nou ongezond;)

        • Het is geen hype. Ook in de buurlanden speelt het en wordt opgeroepen om dagen met een hoog CO gehalte niet te stoken wanneer het niet perse nodig is.
          En zo zijn er tal van voorbeelden te vinden.
          De manier van stoken bepaald grotendeels hoeveel overlast je veroorzaakt. Slecht gedroogd hout of andere vervuiling maakt de rook.zwaar en stinkend.
          Mocht je net nog naast zo iemand wonen dan ben je de sjaak. En wat dan?

          • Floor, graag nodig ik je uit om samen met mij voor de open haard te gaan liggen. Het geknisper van brandend houtt, de glazen wijn, je fonkelende oogjes…kortom romantische sfeer zonder hout is geen sfeer, en ik wil wedden dat je het dan niet droog hout, oei houdt…helemaal in de war van al dat hout :p

        • Er zit een wereld van verschil tussen stoken en stoken.
          Een kachel mag ruiken maar niet stinken.
          Er zijn nog steeds mensen die denken dat in een “allesbrander” alles gestookt mag worden,
          ze verknoeien het voor de “goede” stokers.
          Na het stookseizoen kunnen ook onze kozijnen, aan de achterkant, een schoonmaakbeurt gebruiken aangezien daar een duidelijk roet laagje op ligt,

          • In diverse woonkernen is er zeker overlast van stank door de houtkachels. Zowel in de winter als zomers. En dan kun je je inderdaad de vraag stellen: Wat wordt er gestookt? Rekening houden met de buren is schijnbaar ver te zoeken. Houtkachel voor de gezelligheid, verhoogt de sfeer etc….prima, maar zorg dan wel dat je goed hout gebruikt en laat je informeren hoe je het beste kunt stoken zonder dat je overlast veroorzaakt voor je omgeving. Er zijn helaas, mensen die vinden, dat alles maar moet kunnen tegenwoordig. Eigen ego voorop. Kwestie van respect voor elkaars mening en rekening houden met de medemens. Als meerdere mensen last hebben van een houtkachel in de buurt kan je dit zeker aanpakken, in gesprek gaan …enz. Om het probleem op te lossen. Opvallend is ook dat er steeds meer schoorsteenbranden zijn…………….

  2. Blijkbaar heb jij er dus last van.

  3. Oh Floor, dan zul je ook wel niet met je vriendjes met de legerjeeps spelen op dat soort dagen eh? Want die zullen ook niet de beste catalysator hebben schat ik zo in…

    • Ik ben niet duidelijk genoeg geweest maar er wordt ook eenzijdig gelezen, ik heb nergens beweert dat ik tegen stoken ben.
      Ook ik kan genieten van een heerlijk haardvuur. Maar je hebt mensen die stoken gewoon alles. Het probleem van rook is dat je er zelf geen last van hebt. Woon je naast/in de buurt een fervent stoker die er slecht gedroogd hout, verlijmde houtsoorten zoals OSB enz of andere troep op gooit dan walmt en stinkt het enorm. Mooie is dat dit soort lutsers zichzelf tegen komen. Onderhoud is namelijk ook te duur. Slecht of verlijmd hout veroorzaakt een kleverige substantie aan de binnenzijde van de schoorsteen. Wanneer er een keer goed heet gestookt wordt kan deze substantie gaan branden en krijg je een schoorsteen brand.
      Iemand die goed stookt veroorzaakt nagenoeg geen overlast (ik vind het zelfs lekker ruiken). Iemand die slecht stookt zorgt voor overlast en verpest het voor andere.

      @Buurt. Met de jeeps houden wij terdege rekening met andere. Niet alleen met vergunningen tijdens ritten maar de routes ook dusdanig uitstippelen dat je overige recreanten niet onnodig hindert. De voertuigen worden vaak gevraagd en gebruikt bij herinneringen, voorlichting en het in stand houden van het gedachte goed aan WO2.. En inderdaad, rijden we door een milieu zone moeten we ontheffing aanvragen….

      • Ben het wel eens met wat je zegt hoor Floor. Maar het probleem is dat het nu in Nederland weer meteen over helemaal verbieden gaat. En dan worden mensen die wel correct stoken ook getroffen.
        Ik weet niet wat jullie doen met de jeeps, maar dan denk ik ook, leuke hobby, laat ze toch doen en gun ieder zijn pleziertje!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie