Skip to content

Nederweert Anders op eigen benen

Redactie
29 januari 2017 | 12:42

Advertentie

Na de geslaagde informatiebijeenkomsten in 2016 is de balans opgemaakt door de initiatiefnemers van de politieke beweging “Nederweert Anders“. In januari vond de startbijeenkomst van de nieuwe groepering plaats. Liefst 13 enthousiaste mensen vinden elkaar in het besef dat Nederweert verandering nodig heeft en willen zich daarvoor inzetten. De PvdA-Nederweert wenst de nieuwe groepering veel succes en blijft de ontwikkelingen op de voet volgen.

Nederweert Anders

In 2016 vonden op initiatief van een aantal leden van de PvdA-Nederweert bijeenkomsten plaats met in totaal zo’n 80 Nederweertenaren. Doel was na te gaan of er draagvlak was voor een nieuwe beweging. Een beweging gericht op politieke en maatschappelijke verandering. Besluitvorming mét in plaats van óver (de hoofden van) burgers, inzet van moderne technieken en inzichten met betrekking tot de wijze van het betrekken en in zijn kracht zetten van de burger. Méér samen, minder geïnstitutionaliseerd.

De boodschap sloeg aan: verschillende Nederweertenaren voelden zich aangesproken door het idee van een andere wind, een ander geluid. Moeizame gemeentelijke trajecten als de geplande Randweg en het Centrumplan waren daar mede debet aan. Steeds méér mensen beseften: het moet anders!

Uit de geraadpleegde groep zijn 13 mensen opgestaan die tijd en energie willen steken in een veranderbeweging. De groep wil initiatieven nemen om zaken los te maken in Nederweert, discussies op gang brengen, mensen betrekken. Dialoog is daarbij het sleutelwoord. Praten met mensen in de wijk, in de kerkdorpen, in de maatschappelijke organisaties, de verenigingen. De insteek daarbij is positief. Niet tégen van alles en nog wat, maar vanuit een constructieve houding vóór verandering en bereid daarvoor de nek uit te steken.

Tijdens de startbijeenkomst bleken de ideeën talrijk: over de thema’s, over de aanpak, over de manier van communiceren. Voor de korte termijn is de focus gelegd op het maken van een beginselprogramma: waar staat Nederweert Anders voor? Niet méér dan het spreekwoordelijke A4-tje, want ook voor de inhoudelijke standpuntbepaling van Nederweert Anders geldt dat die moet plaatsvinden in de interactie met Nederweertenaren. Geen dichtgetimmerd programma dus op voorhand, maar een bondig vertrekpunt voor het gesprek.

De PvdA-Nederweert juicht het ontstaan van Nederweert Anders toe. Ze voelt zich verwant met het gedachtengoed en het enthousiasme waarmee daaraan gewerkt wordt. De PvdA blijft het initiatief volgen, maar concentreert zichzelf op het politieke handwerk in de Nederweerter gemeenteraad.

Geïnteresseerd om deel te nemen aan de discussies in het kader van Nederweert Anders? Mail: Els en Wiek Vaes vaeshinkert53@kpnmail.nl of Ton Weekers tonweekers@planet.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie