Skip to content

Koning van de jungle 


Redactie
6 maart 2017 | 9:25

Advertentie

De meest smakelijke, vierjaarse real-life soap is weer begonnen. Een rondtrekkend circus van paaiende politici waart rond, allemaal op zoek naar imbeciele kuddedieren die zich in dertig seconden laten overtuigen. Met een IS-achtige strategie veroveren ze station na plein, overal speechen ze zich de ziekte en klampen zich aan mensen vast. Toch valt er een onderscheid te maken tussen de strijdende partijen. Godzijdank.

Allereerst de slechteriken; de schreeuwende Pinokkios onder het stropdasgepeupel. Vaak vers volgepompt met idealistische onzin scharen zij zich naast presentators, diskjockeys en andere journalisten, om vervolgens hun hoogdravende oratie af te steken.
Jan Roos bijvoorbeeld; ’s werelds grootste hypocriet ooit betrad de talkshow van Eva Jinek met opgeheven hoofd. Slechts enkele minuten waren er echter nodig om Jan’s politieke carrière om zeep te helpen. De voormalig uitlulexpert van Pownnews werd even op zijn plaats gewezen nadat hij veinsde altijd heilig te zijn.
Maar niet alleen de blonde Hollandse jongens gedragen zich achterlijk, ook de geïmporteerde personages van partij Denk weten een nieuw soort onzin uit te slaan. Dokters die zouden beslissen wie leeft of sterft en dergelijke complottheorieën overlappen grotendeels het partijprogramma van de theatergroep. Bullshit van de bovenste plank.

Gelukkig zijn er dan nog de beschaafde debaters die zich niet verlagen tot kelderniveau. Sybrand, Mark, Lodewijk, Alexander en Emiel zijn de jongens die zich nog weten te gedragen. Zij bezitten de enige beschaving dat het premierschap voorschrijft en weten enigszins een fatsoenlijk gesprek te onderhouden. Toch delven zij waarschijnlijk het onderspit in de voortdurende soap die de verkiezingen heet.

De politiek lijkt neer te zakken op het speelveld van de showbizz. In navolging van Amerikaanse verkiezingen is schreeuwen, superlatieven en rare kapsels helemaal de shit. Deze verkiezingen lijken zodoende af te stevenen op een beslissingsproces zoals dat van ‘The Voice Of Holland’. Degene die het mooiste en hardste geluid maakt is koning. Koning van de jungle.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22

Advertentie