In de themaraad van 21 februari zijn de gevolgen van klimaatverandering op het watersysteem en leefomgeving uitgebreid aan bod gekomen. Het is nu tijd voor de volgende stap. Door het organiseren van workshops met belanghebbenden wil de gemeente inventariseren hoe deze problemen het beste samen opgelost kunnen worden. De eerste sessies staan op dinsdag 28 en donderdag 30 maart gepland. In juni volgen er nog twee.
Ospel en Leveroy eerst
Omdat in Ospel en Leveroy de problemen het grootst zijn, komen deze twee kernen als eerste aan bod. Nederweert volgt daarna. De knelpunten in Budschop en Nederweert-Eind zijn minder groot.
Workshops
Iedereen die denkt bij te kunnen dragen aan dit probleem wordt uitgenodigd voor de workshops. De eerste vindt plaats voor de bewoners van Ospel, op dinsdag 28 maart om 19.30 uur in gemeenschapshuis Haaze-hoof. De tweede workshop voor de bewoners van Leveroy is op donderdag 30 maart om 19.30 uur in gemeenschapshuis de Pestoeërskoel.
Aanmelden
Wil je een workshop bijwonen, meld je dan vóór 24 maart aan via j.metselaars@nederweert.nl of door het digitale aanmeldingsformulier in te vullen. Naast de vakambtenaren van de gemeente zal de workshop begeleid worden door adviesbureau Kragten die gespecialiseerd is in dit vraagstuk.
Welke straten?
Het oplossen van de knelpunten is een uitdaging voor ons allemaal! De gemeente wil samen haar inwoners de mogelijkheden uitwerken. Een workshop is hiervoor een goede manier. De bijeenkomst begint met het schetsen van de problemen en de overlastsituaties. Hierbij wordt ingezoomd op buurt- en straatniveau. Zo is in Ospel de afgelopen jaren wateroverlast geweest in o.a. de Klaarstraat, de O.L Vrouwestraat, de Korenbloemstraat en het Aerthijsplein. In Leveroy was er vooral in de Dorpstraat overlast. Wellicht dat jij nog meer probleemgebieden kent? En ben je benieuwd wat de gevolgen van klimaatverandering in jouw straat zijn? Je kunt de resultaten alvast bekijken op de Klimaateffectatlas van Nederweert en Weert.
In gesprek
Nadat de probleemsituaties besproken zijn, worden een aantal mogelijke oplossingsrichtingen doorgenomen. Deze hoeven zich niet te beperken tot de wegen waar de overlast is. Vaak is het juist nodig om in andere (hoger gelegen) gebieden maatregelen te treffen. Vervolgens ga je in kleine groepjes aan de slag om te ontdekken welke oplossingsrichtingen het beste in jouw buurt of kern toegepast kunnen worden.
Jouw bijdrage telt!
De input uit de workshops wordt verwerkt in een afkoppelplan voor Ospel en Leveroy. Voordat dit plan definitief wordt, zal dit opnieuw in de vorm van twee workshops (op maandag 26 en donderdag 29 juni) besproken worden.
Er zijn nog geen reacties geplaatst