Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkeregerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Deze week een recept van Eveline Donkers van LEEF: Beter weten Samen eten! :
Ook Beatrix is er dol op en wat heb je er voor nodig
Limburgse kalkoen/courgetteschotel
Personen | 4 |
Bereidingstijd | 30 minutes |
Gerecht | Hoofdgerecht |
Auteur | marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 600 gr Kelly Bronze kalkoenfilet
- 250 gr oesterzwammen of champignons in stukken
- 250 gr Essexvarkensspekjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 lente-ui
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- Geroosterde pijnboompitjes
- 4 kopjes rijst
- Bosje verse basilicumblaadjes
- Walnootolie uit de molen van Schoor en anders zachte Griekse olijfolie uit Kreta
Hoe maak je het
Snijd de kalkoen in blokjes, bestrooi met peper en bak ze samen met de spekjes in de olie. Doe de oesterzwammen, uisnippers, courgetteschijfjes en paprikablokjes erbij. Draai het vuur iets hoger en schep regelmatig om tot de kalkoen goudbruin is.Kook de rijst tot deze gaar is. Pers de knoflook uit boven de kalkoen. Voeg de pijnboompitten toe en knip de lente-ui erover. Roer wat basilicumblaadjes door de massa maar houd enkele apart.
Giet de rijst af en houd een kopje kookvocht apart. Doe de rijst bij de kalkoenfilet en groenten en roer door elkaar. Schep op een schaal en garneer met blaadjes basilicum. Je kunt het extra smeuïg maken met wat kookvocht. Ook dit is een zout-arm recept. Zie ook www.flavoursofthefarm.nl |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst