Skip to content

SBO Palet bezoekt Pop Up Galerie Nederweert

Redactie
22 maart 2017 | 17:00

Advertentie

Afgelopen dinsdag bracht onderbouw 4 van SBO Het Palet in Weert een bezoek aan de PopUp Galerie te Nederweert. De reden van dit bezoek is het thema: Palet…..”Uit” de kunst! Een schoolbreed thema waar de hele school op dit moment mee bezig is.

PUGN
In de voormalige speelgoedwinkel gelegen aan de Kerkstraat in Nederweert, keken de kinderen eerst hun ogen uit naar de diverse soorten vormen van kunst. De “Trash Art” was duidelijk de favoriet.  Onze gids Francoise Creemers vertelde over diverse schilderijen en voorwerpen iets aan de kinderen. Leerzaam en soms erg verrassend! En het  mooie van kunst blijft altijd: de ene vindt het alles, de ander van het niets. Zo ook hier op deze middag.

En wat is nu mooier om na het kijken van kunst, zelf iets te maken. De vorm waarvoor Francoise en haar twee vrijwilligers hadden gekozen, laat zich Stringart noemen. Of te wel, je spijkert een bepaalde vorm in een plankje en gaat deze vorm vullen met draad. Voor een aantal kinderen een koud kunstje voor anderen een zware bevalling. Aan de voorbereiding van Francoise en haar vrijwilligers lag het in elk geval niet, want die was perfect. Uiteindelijk ging iedereen met een prachtig kunstwerk (zie foto) terug naar school. Kortom: een leerzame en plezierige middag in de PopUp Galerie in Nederweert. Francoise, Sophie en Astrid erg bedankt dat we mochten komen.

Ben je benieuwd wat er op het Palet nog meer gemaakt en geleerd is tijdens deze themaweken. Kom dan donderdag 30 maart naar de kijkmiddag/avond. Je bent van 17:00 tot 19:00 uur van harte welkom op  Beatrixlaan 1 in Weert. Tot dan!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie