Skip to content

Opbrengst Goede Doelen Winkel 2016 toegekend aan diverse goede doelen

25 maart 2017 | 12:56

In de Goededoelenwinkel aan de Kerkstraat 76 in Nederweert kun je nu volop genieten van de mooie voorjaarscollectie. Een scala aan goede gebruikte kleding hangt in de winkel. Ook mooie zomerjassen en jacks zijn te koop voor slechts € 10. Daarnaast kun je een keuze maken uit schoenen en tassen, schilderijen, fleurige sjaals, servies, bestek, theepotten enz. Een groot assortiment van huishoudelijke artikelen is te bewonderen.

Gebruikte goederen
Gebruikt goed, mits in goede staat, is van harte welkom in de winkel aan de Kerkstraat (voorheen pand Beijes). Ook kleding kun je er afgeven. Minder goede kleding wordt niet verkocht, maar krijgt een bestemming voor een ander goed doel.

Vrijwilligers
De vrijwilligers werken geheel pro-deo en alle opbrengsten gaan naar een goed doel. Ook kleinmeubelen zoals tafeltjes, kleine kastjes, leuke stoelen e.d. krijgen een plek in de winkel. Loop gerust eens binnen en neem geheel vrijblijvend een kijkje. Er zijn leuke dingen te koop, ook voor verjaardagen, feestjes of hobby’s. De sfeer is fijn en indien nodig zijn de vrijwilligers je graag van dienst. De openingstijden zijn:

  • dinsdag: van 13.30 uur tot 17.00 uur
  • woensdag t/m vrijdag: van 10.00 tot 17.00 uur
  • zaterdag: van 10.00 tot 14.00 uur

Dit jaar mogen bestuur en vrijwilligers van de Goede Doelen Winkel Nederweert weer terugkijken op een succesvol jaar.  Met de opbrengst van kleding, serviesgoed, schilderijen, tassen en overige gebruikte spullen, zijn € 15.000 bij elkaar gebracht bestemd voor projecten in de derde Wereld en lokale doelen. De vrijwilligers van de Goede Doelen Winkel in Nederweert (GDWN) zijn trots op dit mooie resultaat.

De ingediende doelen zijn met alle vrijwilligers besproken en zijn als volgt toebedeeld:

  1. Hulp India, De nieuwe school in Rayakuduru is klaar en het geld is nodig voor boeken en leermiddelen.
  2. Project Action for Compassion in Ghana  tbv onderwijs voor kansarme kinderen en het werven van vrijwilligers en het bevorderen van de gezondheidszorg en behandeling arme mensen in het buitengebied d.m.v. een mobiele kliniek
  3. Hartslag voor Nederweert. Aanschaf AED’s om de vrijwilligers die via 112-meldingen worden opgeroepen bij hartcirculatieproblemen, zo snel mogelijk in te zetten.
  4. Zuster van Eijk die een bijdrage vraagt voor de missie in de sloppenwijken van Caloocan Manilla. Jonge meisjes die van de straat af worden gehaald en onderwijs wordt aangeboden
  5. Project Haïti. Herstel van een schoolgebouw voor de kinderen in Haiti. Het geld wordt aangeboden via de honorair-consul voor Nederland in Haiti.
  6. Lei Reemers. Hij is de animator van het vlinder- en bijen project in Nederweert. Zij zetten zich in om de honing bijen en solitaire bijen te redden door het inzaaien van bermen met witte bloemenzaad. Hierbij wordt een kunstwerk geplaatst waar de bijen in kunnen wonen en broeden.
  7.  Hospice Weert. Aanvraag gift tbv verbouwing Hospice, o.a. keuken, douche en toilet.
  8. Stichting wereld Dorpen. Zuster Michaela, aanvraag voor bijdrage straatkinderen tbv voeding en onderwijs in het zuiden van Mexico in meisjesdorp Chalco
  9. Vluchtelingenwerk. Bijdrage begeleiding vluchtelingen.
  10. Coconblazers. Bijdrage tbv uniformenfonds en muziek in  welzijnszorg
  11. Stichting Adadyo Zij-actief Burkina Faso. Uitbreiding Microkrediet or weduwen. Project operatie en revalidatie Burkina Faso.
  12. Stichting Cuba Adelante. Het vervangen van de matrassen van de weeskinderen in Cuba
  13. Alzheimer Café Weert. Zij hebben Iedere maand een gastspreker. De avonden worden bezocht door vnl. mantelzorgers
  14. Kerkbestuur Ospel. T.b.v. Renovatie transformatorhuisje dat dient voor de vrijwilligers die het onderhoud aan de tuin en kerkhof doen., Het valt onder monumentenroute Ospel.
  15. Kindervakantiewerk  t.b.v. activiteiten voor de jeugd in Nederweert tijdens de vakantie.
  16. Diverse plaatselijke jeugdverenigingen te weten: Kindervakantiewerk Nederweert, Stichting Leergeld, Voedselbank, Jong Nederland Leveroy; Jong Nederland Ospel; Jong Nederland Budschop;  Scouting Nederweert; Harmonie Pro Musica, Nederweert-Eind; Harmonie Melodie der Peel Ospel; Fanfare Concodia Leveroy en Harmonie St. Joseph Nederweert.

Iedereen kan vrijblijvend een kijkje nemen. Je bent van harte welkom in de winkel aan de Kerkstraat 76 in Nederweert. De winkel is geopend op dinsdagmiddag vanaf 13.30 tot 17.00 uur en van woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

De vrijwilligers staan je graag te woord. Telefonisch contact 06 50601803 of per e-mail: gubbels@kpnplanet.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie