Skip to content

Extra PMD-containers geplaatst

Glendi
27 maart 2017 | 12:30

Advertentie

Vorige week zijn er drie extra containers voor PMD-afval geplaatst bij de Emté, Jumbo en Jan Linders. Hierdoor is er nu nog meer ruimte om het plastic, metaal en drankkartons in te leveren.

Sinds de start van de PMD-inzameling blijft de hoeveelheid PMD-afval toenemen. Dat is goed nieuws, want het betekent dat het afval goed gescheiden wordt. Ruim een jaar geleden werden er al vier extra ondergrondse containers bijgeplaatst. De extra capaciteit bleek echter nog steeds onvoldoende. Vooral in het weekend wordt er veel afval naast de containers geplaatst.

Niet alleen in het weekend
De PMD-containers worden drie keer per week geleegd: op maan-, woens- en vrijdag. Op woensdag en vrijdag staat er bijna nooit afval naast de containers. Dit blijk ook uit de weeggegevens van de containers op die dagen. Burgers brengen dus vooral in het weekend het afval weg. En met name dan zijn er dus ook problemen met het inzamelen.
Breng het PMD-afval dus niet alleen in het weekend weg, maar ook eens op een van de andere dagen.

Aanbiedgedrag kan beter
Helaas staat er ook nog vaak afval bij de containers dat er niet thuishoort. Denk aan spullen zoals piepschuim, tuinstoelen en plastic speelgoed. Ook wordt er vaker glazen vazen, spiegels, ovenschalen, frituurpannen en matrassen bij de containerparkjes gedumpt. Dit soort afval kan in de meeste gevallen gratis naar de milieustraat worden gebracht. Op de website van de gemeente vind je meer informatie over het juist aanbieden van afval. Kijk ook eens op landelijke website zoals www.afvalscheidingswijzer.nl

Afvalcoaches
Over een aantal weken start de gemeente opnieuw met een campagne over hoe, waar en wanneer het afval het beste aangeboden kan worden. Ook dit keer wordt de hulp ingeroepen van de afvalcoaches die bij de ondergrondse containers staan om je te informeren.

Strenger handhaven
Daarnaast gaat de gemeente ook strenger handhaven. In de afgelopen periode zijn er verschillende processenverbaal uitgeschreven. In de meeste gevallen ging het om het aanbieden van huishoudelijk restafval of het bijplaatsen van afval dat er niet thuishoort. Goede afvalscheiding en het schoon houden van de openbare ruimte is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie