Skip to content

Het trein-trio


Redactie
9 april 2017 | 20:00

Advertentie

Voor iedereen die vaker de trein pakt dan de automobiel geldt dat zij reeds bekend zijn met de figuren die zij daar aantreffen. In tegenstelling tot de heerlijke anonimiteit van een autorit is reizen met de trein namelijk een gemeenschappelijke bedoeling. Vooral tijdens lange ritten leert men zodoende al snel de drie hoofdschappelijke kaders waarin zij hun medereizigers in kunnen categoriseren. Want na urenlange uiterlijke observatie valt immers iedereen in een hokje te plaatsen.

De kantoorpik: deze veelvoorkomende forens valt dikwijls te herkennen aan een strakgestreken colbert plus dito pantalon. Met een chronische frons graven zij zich een weg door beleidsplannen, financiële administratie of ander papierwerk. Een onderscheid tussen deze categorie valt te maken met de vraag in welke klasse de wandelende aktetas vertoeft. De 1e klasse getuigt namelijk vaak van dikbetaalde commercie-bobo’s, terwijl er ook kantoorpaupers in de 2e klasse reizen. Zij haten het leven en het leven haat hen.

Huismoeders: reizen vaak in groepen en bevolken meestal hele coupés. Met lunchtrommeltjes en pakjes sap gaan zij dagjes uit. Weg van manlief en de kids en op naar een dag vol gegiechel, rosé en waardebonnen. De achilleshiel van dit tasjesvolk zit ‘m meestal in de stiltecoupés, zodoende zullen zij niet vaak de stiltecoupés opzoeken. Om deze groep oproerkraaiers stil te krijgen helpen dikwijls wodka en rum om de zaak te klaren.

De student: onmiskenbaar met ultieme bepakking op zak manoeuvreert deze OV-nomade tussen menig station en bushalte. In de stoel waar zij kamp opzetten ontstaat zodoende al snel een heuse nederzetting; met laptop en hoofdtelefoon creëren zij hun eigen mobiele computerhut. Geoefend door het dagelijkse gereis zijn deze studieboekdragers ondertussen immuun voor het lange reizen, of ze nou op zolder, in de tuin of trein zitten.

Gelukkig zijn er natuurlijk uitzonderingen op deze markante personificaties die menig treindeel bezetten. Ook bejaarden, allochtonen, gehandicapten, bezopen voetbalsupporters of uitzonderlijk mooie meisjes reizen wel eens met de trein. Vrees daarom niet als uw auto het begeeft; fietsen is nóg erger.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie