Skip to content

De Kunst van het Weglaten – Expositie Aquarellen Sint Teuniskapel

Redactie
13 april 2017 | 10:00

Advertentie

In de prachtige, bosrijke omgeving van de Sint Teuniskapel in Weert kun je in het weekend van 22 en 23 april diverse aquarelschilderijen komen bekijken tijdens de expositie “De Kunst van het Weglaten”. De expositie is van 11.00 en 17.00 uur onder het genot van een gratis drankje en hapje.De groep exposanten bestaat dit jaar uit twaalf amateurs, van wie het grootste deel al tien jaar of langer met elkaar schildert onder de bezielende leiding van kunstenaar Yvonne Schroeten.

Elke vrijdagmorgen treffen de hobbyschilders elkaar in Weert. Hoewel ze individueel werken, stimuleren ze graag samen. Dit stellen niet alleen de ervaren schilders op prijs, maar zeker ook de nieuwkomers in de groep. Er wordt zeer divers gewerkt, zowel naar traditionele onderwerpen als landschap en portret, als thematisch en experimenteel: vanuit ontwerptechnieken, eigen foto’s en abstracties. Dit jaar ligt het accent op de volgende thema’s: schaduwen, abstract, experiment, collage, landschap, stilleven en een thema naar vrije keuze.

De algemene opvatting dat aquarel alleen zachte kleuren heeft en een nogal traditionele kunstuiting is, wordt in deze expositie gelogenstraft. De uitdagingen van het spel met water en de helderheid van kleuren geven spanning aan de aquarellen, evenals het spel tussen licht en donker. Het moeilijkste van de aquareltechniek is “De Kunst van het Weglaten”!

De tentoonstelling vormt de feestelijke afsluiting van het creatieve jaar 2016-2017. De expositie is gratis te bezichtigen op zaterdag 22 en zondag 23 april 2017 van 11.00 tot 17.00 uur in de Sint Teuniskapel aan de Altweerterkapelstraat 6 in Weert.

Exposanten: Jan Verhoeven, Renée Stam, Mathilde Sieben, Marjan van Nuenen, Riny Molsbeck, Ine van Lieshout, Jo van de Kruijs, Henk Knapen, Rita van de Kerk, Ans Keersmaekers, Bert Haex en Truus van Gorp

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie