Skip to content

De Bengele Beweegt – Albert Pustjens in the spotlight

10 mei 2017 | 17:00

De veranderende samenleving waar participatie, ontmoeting, zelfsturing en maatschappelijk ondernemen steeds meer centraal komen te staan, vraagt om een andere rol van traditionele sportparken en aanbieders. Stichting De Bengele Beweegt streeft er dan ook naar om De Bengele te transformeren naar een buurtpark en daarmee tot dé sociale ontmoetingsplaats in Nederweert. Voor alle leeftijds- en doelgroepen is een gevarieerd, vernieuwend en kwalitatief hoogwaardig sport-, beweeg en cultureel aanbod aanwezig.  Er ontstaat een open, uitnodigende omgeving waarin wordt samengewerkt met andere maatschappelijke partners waardoor ook overdag de totale omgeving beter benut gaat worden.  De Bengele wordt een omgeving waar vrijwilligers en professionals elkaar versterken waarbij ontmoeten, ontspannen en ontwikkelen centraal staan.

  1. We gaan in gesprek met Albert Pustjens.
    Mijn naam is Albert Pustjens en ik ben onlangs 40 jaar geworden. Ik ben getrouwd met Yvonne Kuppens en samen hebben we 3 kinderen: Willem 9 jaar, Maud 6 jaar en Wouter 5 jaar. Ik woon (met uitzondering van een aantal studiejaren) mijn gehele leven al in Nederweert.
    Ik ben meer dan 25 jaar lid geweest van Handbal Vereniging Merefeldia, waarvan de laatste jaren als voorzitter. Samen met het toenmalige bestuur hebben we de vereniging door het fusieproces geleid met Handbal Club Ospel. Samen met HCO zijn we onder de naam MEOS Handbal verder gegaan. Bij MEOS Handbal ben ik actief als voorzitter. Vanuit deze functie ben ik sinds de eerste dag betrokken geweest bij De Bengele Beweegt. Sinds de oprichting van de Stichting ben ik actief als bestuurslid en vervul daarin de rol van penningmeester.
  1. Hoe komt MEOS handbal in aanraking met de stichting De Bengele Beweegt?
    MEOS neemt deel aan het beachevent met hun eigen beachhandbal toernooi. Dit is een toernooi voor de eigen leden, waar in gemixte teams een aantal wedstrijden worden gespeeld.
    MEOS levert ook haar bijdrage aan de Sportmix. In de pilot van dit project hebben de deelnemers mogen ervaren hoe mooi de handbalsport is en dat je ook ondanks een beperking deze sport prima kan beoefenen. Ook in het vervolg van de Sportmix is weer ruimte geserveerd voor MEOS Handbal en zullen onze vrijwilligers samen met de cliënten van o.a. PSW en Hoeve De Koalder kunnen genieten van een mooie clinic.
  1. Wat is de meerwaarde van stichting De Bengele Beweegt voor MEOS handbal?
    MEOS hecht heel veel waarde aan de onderlinge relaties met de andere verenigingen, de school en kinderopvang en natuurlijk ook met de gemeente.
    Zaken als een beachevent en de Sportmix zijn zeer interessant voor ons als vereniging en zijn onmogelijk om alleen te organiseren.
    Ook bij de verdeling van bijvoorbeeld de hal uren is een heel aangenaam om samen met de andere verenigingen en de sporthal aan tafel te zitten. Het feit dat je elkaar en elkaars mogelijkheden en problemen veel beter kent zorgt voor meer begrip en een grote bereidheid om gezamenlijk een oplossing te vinden. Als voorbeeld kregen we verleden jaar de vraag van ZVV ’t Brökse om op vrijdag avond hun competitie wedstrijden in te plannen. Vrijdagavond trainen we diverse selectie teams en is er eigenlijk geen ruimte meer in de hal, daar de andere hal volledig bezet is door Jumping Giants. Na een gesprek met aan tafel de wethouder, de sporthal en de drie verenigingen is een oplossing gevonden waar alle partijen zich zeer tevreden over waren. Dit geeft aan dat de onderlinge relaties zeer goed en sterk zijn.
  1. Vertel eens wat meer over jouw rol binnen het bestuur van de stichting.
    Als penningmeester ben ik verantwoordelijk voor de financiële zaken binnen de Stichting. Ik zorg voor de betaling van de facturen en zorg voor de facturatie richting sponsoren en andere organisaties die gebruik maken van diensten die de stichting verleent.
    Tevens houd ik het budget van de Stichting in de gaten en zorg ik ervoor dat het bestuur geïnformeerd wordt over de actuele financiële situatie. Voor de gemeente ben ik het aanspreekpunt m.b.t. subsidies en bijdrages voor de ondersteuning vanuit de gemeente, uiteraard ruimschoots ondersteund door mijn collega bestuurders.
    Als penningmeester ben ik ook lid van het dagelijks bestuur. Dit betekent dat de meest uiteenlopende zaken voorbij komen. Dit varieert van het opruimen van het laatste restje zand van het beachevent tot het samenstellen van nieuwsbrieven in overleg met Bureau Ne9en.
  1. Wat is jouw wens dat de stichting nog gaat bereiken?
    Samen met onze partner verenigingen, organisaties en ondernemers, bouwen we aan een prachtige open omgeving waar iedereen van jong tot oud, met of zonder beperking zich kan amuseren op gebied van sport, spel, beweging en cultuur. Het is mijn wens dat we over een aantal jaren terug kunnen kijken en kunnen concluderen; dat hebben we met z’n allen toch maar weer mooi gerealiseerd!
  1. Wil je nog wat zeggen tegen het bestuur van de stichting?
    Keep up the good work! Samen staan we echt sterker. Iedere keer weer werkt het aanstekelijk en geeft het energie om samen met jullie te bouwen aan dit prachtige project.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie