Skip to content

Tuinexpositie Kunst & Muziek

Redactie
15 mei 2017 | 16:05

Advertentie

Op zondag 4 en maandag 5 juni 2017 (Pinksteren) vindt de bij een breed publiek bekende Tuinexpositie Kunst & Muziek plaats. De grote tuin aan de Nieuwstraat 8 in Nederweert is voor de twaalfde maal het decor voor diverse kunstuitingen en heerlijke live muziek. Met dit jaar wederom een bijzondere combinatie van ten minste elf professionele exposanten en creatieven.

Muziek
Voor deze speciale editie is gekozen voor ‘grootse’ live muziek. Twee bands die hun sporen hebben verdiend in de blues scene, in binnen- en buitenland, desondanks niet op hun lauweren rusten en nog flink aan de weg timmeren. Op zondag 4 juni The Ragtime Rumours. Verfrissende old-skool swing, doordrenkt met roots/blues en (gypsy)jazz met een rock ’n roll intensiteit gespeeld.  Op maandag 5 juni Willie B & The Blue Sparrow. Een van de weinige akoestische duo’s die country blues op een authentieke wijze brengen. Zichzelf begeleidend op gitaar en mondharmonica.  Muziek beide dagen vanaf ca. 13.00 uur.

Kunst

  • Het werk van Annie Veldkamp uit Sint Oedenrode laat zich niet beschrijven als zomaar ‘vilt’. Haar werken kenmerken zich door hun onverwachte grootte met een driedimensionale uitstraling. Vernieuwend is het gebruik van de zeefdruktechniek op vilt. De samenwerking met ijzerkunstenaar Maarten Vaessen leidt tot unieke creaties.
  • Beroepskunstenaar Maarten Vaessen uit Kessenich (B) maakt op expressieve wijze grote, ijzeren roestsculpturen. Kenmerkend voor zijn werk zijn de onafgewerkte lasnaden en lasspetters. De combinatie met andere materialen, zoals maaskeien of juist het zachte en natuurlijke viltwerk van Annie, inspireert hem tot unieke werken.
  • Een geheel andere afwerking hanteert Olga Salmans uit Weert. Haar beeldende 3D-portretten zijn divers, sprekend, treffend in uitstraling en emotie, gebruikmakend van verschillende technieken en materialen, zoals eerlijk en gevonden (recycling) materiaal.
  • De oorspronkelijk Oost-Duitse en in Baarlo wonende Sabine Tuchel schildert engelenportretten. Maar dan geheel in de haar typerende eigen stijl. Ondanks dat haar werken de suggestie wekken van kinderlijkheid en naïviteit, probeert zij juist een universele of archaïsche uitdrukking te vinden die wijsheid, oudheid en soms ook mystiek integreren.
  • Menselijkheid in dierlijkheid tonen Mika Stam en DoA. Het werk van de Haarlemse Mika bestaat vooral uit portretten van mens en dier. Tijdens de Tuinexpositie exposeert zij dieren’gezichten’. Emoties en humor zijn de kwinkslag in haar werk.
  • DoA uit Venlo construeert menselijkheid in dierlijkheid. Bij de taxidermische objecten van ‘Dead or Alive’ worden afzonderlijke elementen samengevoegd tot nieuwe objecten, die daardoor juist een nieuw leven krijgen of opnieuw tot leven komen. Humoristisch of juist vervreemdend.
  • Erik Kierkels is een gewaardeerd kunstenaar uit Panningen. Zijn bronzen (engelen, paarden, stieren) hebben zwaarte, kracht en uitstraling. Balancerend, zwevend. Op deze manier heeft Erik zijn vormentaal tot leven gebracht en krijgt zijn kunstbeleving een eigen individueel, oorspronkelijk en dynamisch Kierkels karakter.
  • De dierenreeks in geëxposeerde werken wordt gecompleteerd met de humoristische objecten van Ko Keever uit Weert. Zijn torren zijn constructies van gebruikte materialen, voorwerpen en onderdelen. Ze visualiseren woorden die eindigen op –tor, zoals ‘De Inspirator’. Elk van de torren heeft zijn eigen humoristische toelichting.
  • Uniek zijn de sieraden van Marianne Hoedemaekers uit Castenray. Zij maakt prachtige sieraden voor bijzondere gebeurtenissen, zoals huwelijken en overlijdens. Als enige in Nederland construeert zij sieraden voor mensen met een keelstoma. Deze bevatten een mechanisme waardoor men met behulp van het sieraad kan praten.
  • In haar eigen atelier maakt keramiste Astrid Bosveld uit Valkenswaard op ambachtelijke wijze prachtige theekopjes en theepotjes. Haar werk is in vorm en gebruik afgestemd op de biologische losse thee die zij verkoopt onder de naam ‘De Theepot’. Met haar werk zet je iets bijzonders op tafel, drink je geweldige thee uit bijzonder servies.
  • Een tas kan een zorgvuldig samengestelde outfit maken of breken. Hanneke Schreurs uit Nederweert maakt vakkundig lederen tassen en accessoires die een outfit completeren en accessoiren. Op maat naar de wens van de klant, of geheel uit eigen brein ontsproten. Maar altijd handwerk, ofwel [Hanndmade].

Tuinexpositie Kunst & Muziek
Nieuwstraat 8, Nederweert
Zondag en maandag 4 en 5 juni (pinksterweekend) van 10.30 – 17.00 uur
Entree: € 4 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar gratis
Info: tuinexpositie.spark-le.nl of bel 06 – 2390 1812

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie