Skip to content

De Peel voor één dag een wereld van sprookjes

9 juni 2017 | 11:00

Nationaal Park De Groote Peel verandert op zondag 25 juni in een wereld van sprookjes en verhalen. Staatsbosbeheer organiseert die dag een Verhalenmiddag samen met de vertellers van Vertelclub Veldhoven, kortweg VerVe genaamd.

Verhalen in het prachtige decor van de Peel
Wandelen in een natuurgebied en op een aantal bijzondere plekken genieten van een mooi verhaal; dat is wat je tijdens de Verhalenmiddag in De Groote Peel gaat beleven. Om de weg te vinden in deze wereld van sprookjes en verhalen sluit je aan bij een Peelgids. Zo krijg je onderweg ook nog leuke wetenswaardigheden over het gebied mee.

De verhalen worden verteld door vertellers van VerVe uit Veldhoven. Zij zien eruit als sprookjesachtige figuren of vertellen in een sprookjesachtig decor, helemaal in de sfeer van het verhaal. De sprookjes zijn geschikt voor alle leeftijden en dus ook voor volwassenen leuk om te horen. Zo vertelt een hofdame in het verhaal ‘de varkenshoeder’ over de belevenissen van een prinses met kapsones. Het verhaal ‘Lorra’ gaat over een kleurloze papegaai die niet happy is met haar grauwe veren. Ze wil net zo fleurig en kleurig zijn als de bloemen en vlinders. Hoe lost ze dat op?

De route start in het overdekte Amfitheater van De Pelen met het verhaal ‘Bang voor de Boekenwolf’. Dit grappige en een beetje spannend sprookje gaat over een fee die weet wat er kan gebeuren als een sprookjesboek tot leven komt. Er zijn in totaal vijf verschillende verhalen, maar meer verklappen we niet, want dan is het geen verrassing meer.

Praktische informatie en reserveren
Er zijn twee startmomenten: om 12.30 en om 14.30 uur. Na het openingsverhaal in het Amfitheater lopen de deelnemers de route in kleine groepen onder begeleiding van een Peelgids. Zo wandelt iedereen van verhaal naar verhaal. De verteltijd per verhaal varieert van 12 tot 20 minuten. De route is 2,5 km en duurt, inclusief de vertellingen, ongeveer twee uur. De activiteit is geschikt voor iedereen van 4 jaar en ouder.

Deelname kost voor zowel volwassenen als kinderen € 5 per persoon en reserveren doe je online via: www.staatsbosbeheer.nl Voor meer informatie kun je contact opnemen met: depelen@staatsbosbeheer.nl of: 0495 – 641 497. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Foto: ©Vertelclub Verve

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie