Skip to content

Fit door onbelast bewegen bij Diplan Studio

Redactie
26 juni 2017 | 13:10

Advertentie

Je wilt graag gaan bewegen en fitter worden maar door teveel klachten of omstandigheden kan dit niet. Of je vind sporten gewoon niet leuk maar wilt wel graag vitaler worden. Wist je dat je dan bij Diplan Studio terecht kan op de Bewegingsbanken?

Fit door onbelast bewegen!
Bewegingsbanken is een weldaad voor het hele lichaam. De bloedsomloop wordt gestimuleerd zodat overtollig vocht en afvalstoffen verdwijnen. Na afloop voel je je ontspannen en fit!!

Onderzoek wijst uit dat pijnklachten verminderen en men aantoonbaar fitter wordt door bewegingsbanken 
In februari 2017 heeft H.P. Ros, fysiotherapeut, een onderzoek gepresenteerd naar het effect van pijnklachten en fitheid van de Bewegingsbanken. Doel van het onderzoek was om een relatie vast te kunnen stellen tussen de Bewegingsbanken op klachten aan het bewegingsapparaat en op fitheid.

Conclusie: Bewegen op de Bewegingsbanken gedurende een periode van 4 maanden met gemiddeld 2 sessies per week geeft een vermindering van pijnklachten van aandoeningen aan het bewegingsapparaat en tevens wordt men aantoonbaar fitter.

Bron: H.P. Ros, Februari 2017

Bewegingsbanken is het onbelast bewegen op een door elektromotoren aangedreven tafel. Er vindt geen druk op de spieren en gewrichten plaats, waardoor er geen spierpijn, transpiratie of vermoeidheid  optreedt.
Het onbelaste bewegen stimuleert de bloedsomloop en vergroot de beweeglijkheid van de gewrichten.

Bewegingsbanken kan verlichting bieden bij aandoeningen zoals onder andere reuma, artritis, artrose, spieraandoeningen, rugklachten, stijve nek en schouders, koude handen en voeten. Om extra resultaat te behalen is het ook mogelijk om diverse oefeningen op een Bewegingstafel uit te voeren.

Elke tafel werkt op een andere lichaamszone maar de algemene focus ligt op het stimuleren van de buik, heupen, rug en dijen. De oefeningen duren steeds 10 min per tafel en deze gebeuren in zithouding of liggend op de rug of op de buik. Je kan de oefeningen op elke tafel altijd moeilijker maken door er extra oefeningen aan toe te voegen.

Benentafel: verstevigt de binnenste en buitenste dijspieren. In ruglig plaats je de voeten in voetsteunen die de benen bewegen in een soort zwembeweging. Je kan tegelijk ook de borst-en armspieren verstevigen door een bal voor je tussen de handen te nemen en telkens bij een uitademing tegen de bal te duwen.

Reverse sit-up tafel: hierop train je de buikspieren en de rugspieren. De tafel doet de benen naar je toe bewegen, dus net het omgekeerde van een gewone sit-up. Je kan op deze tafel afwisselen tussen stretchen en buik- en rugoefeningen.

Tailletafel: hier lig je op de buik en de benen worden afwisselend gestrekt geheven. Deze bewegingen versterken de dij- en bilspieren.

Zandzaktafel: je ligt in ruglig op 2 bewegende kussens, met een zandzakje op de buik. De kussens geven een grondige massage aan de onderrug.
De bewegingen van de kussens verbeteren ook de bloedsomloop, bevorderen de lymfedrainage en werken vochtafdrijvend.

Stretchtafel: verstevigt de bovenrug en verbetert de soepelheid van het bovenlichaam.

Relaxatietafel: je eindigt de sessie altijd op deze tafel. De zachte massage geeft een ontspannend gevoel, de bloedsomloop verbetert en afvalstoffen worden afgedreven.

Interesse? Neem een gratis proefles zodat je voelt wat de Bewegingsbanken voor je doen. De Bewegingsbanken zijn geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. En heb je een blessure of klachten?  Geen probleem. De begeleiders bekijken dan samen met je hoe het programma aangepast kan worden. Loop gerust eens binnen bij Diplan Studio in de Kerkstraat in Nederweert. Door de 25 jaar ervaring weten ze als geen ander te vertellen wat de Bewegingsbanken voor je kunnen betekenen.

Lees ook

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie