Skip to content

Stichting Bij-ZZZaak aanwezig op Zomerbraderie Nederweert

27 juni 2017 | 14:25

Heb jij altijd al willen weten wat het verschil is tussen honingbijen en wilde bijen? Hoeveel soorten wilde bijen er zijn? Wat het belang is van het in stand houden van de bijenpopulatie? Wat betekent het uitsterven van de bijenpopulatie voor mens en dier? Hoe maak ik mijn tuin bijvriendelijk?
Heb je vragen over de grote houten en metalen kunstwerken die door stichting Bij-ZZZaak in samenwerking met de gemeente Nederweert en Eynderhoof op diverse plaatsen in de gemeente zijn geplaatst? Op al deze vragen kun je een antwoord krijgen bij de stand van stichting Bij-ZZZaak.
Tijdens de markt kun je in het bezit komen van een bijenhotel en deze in je eigen tuin ophangen. Of wil je in aanmerking komen voor een gratis observatiekastje? Vraag dan naar de voorwaarden bij de stand.

Wedstrijd
Ook wordt er een wedstrijd uitgeschreven. Wie maakt het meest praktische, komische of architectonisch verantwoord bijenhotel? Het winnende ontwerp zal een plaats krijgen binnen een bijenbiotoop in de gemeente Nederweert.

Tijdens de markt kun je een inschrijfformulier meenemen, maar je kunt ook meedoen via e-mail. Stuur een duidelijke foto van je bijenhotel ontwerp, vermeld je naam, telefoonnummer en e-mailadres en stuur dit naar: leireemers@gmail.com. Op 24 september tijdens Burendag wordt de winnaar bekendgemaakt.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie