Skip to content

Eén loket voor wonen, welzijn en zorg in Nederweert

Redactie
28 juni 2017 | 18:00

Advertentie

Twaalf instellingen in Nederweert willen samen één ontmoetings- en ondersteuningspunt voor alle inwoners in Nederweert realiseren. Daarvoor hebben ze woensdagmorgen 28 juni een intentieovereenkomst getekend in het bijzijn van wethouder Geraats. Een stap op weg naar één loket voor wonen, welzijn en zorg in de gemeente.

Unieke plek
De twaalf instellingen in Nederweert willen hun kennis en kunde delen om te komen tot één ontmoetingsplek voor alle inwoners, te vestigen aan de Kapelaniestraat. Een plek waar inwoners zich thuis voelen, geholpen worden en elkaar ontmoeten. In het centrum van Nederweert waar veel ouderen wonen. De betrokken instellingen willen goede en adequate hulp en ondersteuning bieden, maar ook mogelijkheden voor mensen om elkaar te treffen, te ontspannen en te ontwikkelen.

Op weg naar 1 loket
De betrokken partijen beginnen met een inhoudelijke samenwerking. Vervolgens wordt toegewerkt naar gezamenlijke huisvesting van een aantal partijen. Hoe dit vorm krijgt, wordt nader uitgewerkt. Hierbij wordt rekening gehouden met ontwikkelingen rondom de herhuisvesting van de bibliotheek, de renovatie van De Pinnenhof, de huisvesting van de Woningvereniging en De Zorggroep. Het streven is om in het najaar te komen tot een definitieve samenwerkingsovereenkomst.

Wie doen mee
De partners, die de samenwerking aangaan zijn Woningvereniging Nederweert, Algemeen Maatschappelijk Werk, Centrum voor Jeugd en Gezin, Stichting Vorkmeer, Stichting Bibliocenter, Stichting RICK, St. Pedagogisch Sociaal Werk, Buurtzorg Nederweert, St. Vluchtelingenwerk Nederweert, St. Gemeenschapshuis De Pinnenhof, Steunpunt mantel- en vrijwilligerszorg (St. Zorggroep Noord- en Midden Limburg) en Gemeente Nederweert.

Advertentie

1 Reactie

  1. Nog geen maand geleden is er een intentie overeenkomst gesloten en nu is alles al anders.
    Wist men echt een maand geleden echt nog niet dat men afscheid van Vorkmeer ging nemen, dan is het toch sprake van een korte termijn visie.
    Zijn de investeringen welke gedaan zijn in de Pinnenhof, t.b.v. Vorkmeer, door “ons” betaald of door Vorkmeer.?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00

Advertentie