Skip to content

Ton huurt wijkagent Joost-Jelmer Kasper in

Redactie
3 juli 2017 | 21:04

Advertentie

Ton Timmermans bedacht zich geen moment toen hij het bericht op Nederweert24 las over het project Rent-A-Cop. “Inwoners van de gemeente Nederweert opgelet! Als je zou mogen kiezen waar de politie meer aandacht aan moet besteden wat zou dat zijn?” roept de wijkagent naar iedereen die het horen wil.

Rent-A-Cop
De politie Weert-Nederweert-Leudal is vandaag met het project Rent-A-Cop begonnen. In een periode van één week wordt er door de politie extra aandacht besteed aan problemen uit de gemeente Nederweert die door iedereen gemeld kunnen worden. Het probleem wat je doorgeeft moet wel aan enkele voorwaarden voldoen:

  • Het probleem moet zich afspelen in een van de dorpen behorende bij de gemeente Nederweert
  • Het moet een “klein” probleem zijn waar in kort tijdsbestek iets in betekend kan worden;
  • Je bent bereid om desgevraagd meer informatie te verstrekken.

Honden aan de lijn
Het project start als eerste in de gemeente Nederweert en met als eerste probleem: honden die loslopen in natuurgebieden waar dat niet mag. Ton ergert zich aan mensen die hun hond loslaten lopen op plaatsen waar het volgens de regels niet mag. Hij is een echte dierenliefhebber en houdt van de natuur, daar zit het probleem niet. Wat hem stoort is het feit dat mensen hun hond los laten lopen in rietkragen waar nu net zeer unieke en speciale vogels aan het broeden zijn. “De borden staan er niet voor niks” aldus Ton.

Maandag controleerde de wijkagent samen met Ton in natuurgebied Schoorkuilen. Ook werd er nog een verkeerscontrole gehouden met behulp van burgers. Heb je ook een klusje voor de wijkagenten? Laat het dan hieronder een reactie achter.

 

Mobile Media Lab
Morgen, 04 juli 2017 staat om 09.00 tot 16.00 uur het innovatieve Mobile Media Lab van de politie op het Lambertushof in Nederweert. Met deze testtruck, een vrachtwagen ingericht als mobiele onderzoeksruimte, rijdt de politie door Nederland om onderzoek te doen naar de ervaringen van burgers met de digitale dienstverlening van de politie.

Enquete “Wijkagent Nederweert met de billen bloot”
De wijkagenten met de billen bloot! Dat is het onderwerp van een enquête die de wijkagenten van Nederweert gaan houden. Ze willen graag van je weten hoe jij vindt dat ze bijvoorbeeld in de wijk functioneren, maar ook tips en opmerkingen zijn van harte welkom. Iedereen is van harte welkom om mee te werken aan de enquête “de wijkagenten met de billen bloot”. Vul de enquete hier in.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie