Skip to content

Opening NICES 2017 in Nederweert

Redactie
18 juli 2017 | 17:00

Advertentie

Aankomende zomer organiseert Scouting Nederweert een nieuwe editie van NICES, een kamp voor scouts uit héél Europa (en ver daar buiten)! Van 29 juli tot en met 8 augustus zullen er scouts uit 10 verschillende landen te gast zijn in Nederweert.

Nederweert International Camp for European Scouts (NICES) is een internationaal zomerkamp voor scouts van over de hele wereld. Gedurende elf dagen zullen er ongeveer 400 Scouts van 14 tot en met 21 jaar en hun begeleiding kamperen op het terrein van Manege De Kraal in Budschop, Nederweert. Voor de zesde keer organiseert Scouting Nederweert NICES met als doel om Scouts uit verschillende landen met elkaar in contact te brengen, elkaars cultuur te leren kennen en om samen uitdagende activiteiten te beleven.

Openingsceremonie
De officiële openingsceremonie is op zondag 30 juli om 13:30 uur op het Raadhuisplein, waar de deelnemers na een optocht vanaf het kampterrein op muzikale en spectaculaire wijze welkom worden geheten in Nederweert. Iedereen is hier welkom om de buitenlandse gasten een warm onthaal te geven. Voorgaande edities van NICES in 2001, 2003, 2006, 2009 en 2012 waren een groot succes. Daarom zijn een aantal leden van Scouting Nederweert opnieuw de uitdaging aangegaan om weer een te gek kamp neer te zetten. Net als voorgaande jaren zal NICES doorgaan volgens dezelfde formule die het kamp onderscheid van andere (internationale) kampen in Europa.

NICES is een bewust klein gehouden kamp, waar de vrijheid voor de deelnemers en de flexibiliteit van de organisatie centraal staat. Deelnemers kunnen zelf bepalen hoeveel dagen ze blijven en de dagactiviteiten worden de dag van tevoren op individuele basis gekozen. Hierdoor worden de deelnemers aangemoedigd om onderling met andere scouts te mengen en zo ontstaan er tussen de deelnemers hechtere banden dan bijvoorbeeld op een massale Jamboree met tienduizend scouts.

De deelnemers komen op eigen gelegenheid naar Nederweert en overnachten in hun eigen tenten op Manege De Kraal. Iedere dag worden er verschillende activiteiten in de regio aangeboden zoals Archery Tag, Obstacle run, Escape room en nog veel meer. Door middel van bussen worden de deelnemers ’s ochtends naar de activiteiten gebracht en voor etenstijd zullen ze weer terug zijn op het kampterrein.

Tot nu toe hebben zich meer dan 20 groepen opgegeven uit Nederland, België, Engeland, Schotland, Ierland, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Oostenrijk en Canada. Om te zorgen dat deze internationale gasten een geweldige tijd zullen hebben, wordt NICES mogelijk gemaakt door een groep (internationale) crewleden van binnen en buiten scouting.

Vrijwilligers
De organisatie zoekt nog naar vrijwilligers die de unieke sfeer van NICES 2017 met ons willen meemaken. Er zijn allerlei taken, zoals opbouwen, afbreken, keuken/bardienst, activiteiten begeleiden, onderhoud, bewaking, EHBO enz. Vrijwilligers kunnen aangeven hoeveel dagen ze beschikbaar zijn. Het is dus mogelijk om tijdens een gedeelte van het kamp beschikbaar te zijn. Er wordt voor maaltijden gezorgd en er is een terrein waar de vrijwilligers hun tent kunnen neerzetten voor overnachtingen. De details hierover zijn te vinden op de website www.nices.nl, net als veel algemene informatie over het kamp en het programma.

Alle updates over NICES 2017 volgen? Like de Facebookpagina!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie