Skip to content

Weet jij wat gezonde voeding is?

Redactie
6 augustus 2017 | 19:00

Advertentie

Vaak hebben we een verkeerde visie op gezonde voeding, daardoor gaan we vaak voedingsstoffen mijden, we kijken massaal wat er in voeding inzit maar waar het om draait is wat er NIET in zit.

De voedingsindustrie en de afslankproducenten maken hier gretig gebruik van. Eerst waren het de vetten waar we dik van werden dus gingen ze low-fat producten produceren die ons slanker en “gezonder” moesten gaan maken. Toen dat niet bleek te helpen gingen we de suikers mijden en zaten we met z’n alle aan de Light producten, suikervrije frisdranken en maar zo min mogelijk calorieën. Ook dat hielp onze gezondheid niet, en dan hebben we het nog niet eens over hoe slecht al deze zoetstoffen voor ons zijn.

Toch willen we afvallen, de Koolhydraten (ook suikers) kwamen aan de beurt. Koolhydraten mijden was de sleutel waardoor de winkels liggen vol met koolhydraatarme producten en op internet zie je door de bomen het bos niet meer door allemaal koolhydraatarme diëten.

En Helpt het ons???
We laten ons te veel leiden door de voedingsindustrie en de afslankgoeroes, het mijden van voedingsstoffen is niet de oplossing en gaat op langere termijn ten koste van de gezondheid die we eigenlijk willen bereiken. Het grote probleem van al deze diëten is niet dat we te veel van bepaalde voedingsstoffen binnen krijgen, maar dat we verkeerde of niet genoeg van bepaalde voedingsstoffen binnen krijgen.

Laten we de focus eens leggen op de koolhydraten die we vaak missen in de voeding.

We hebben gewoon koolhydraten nodig, doodleuk omdat we zo’n 55% van onze dagelijkse energie uit koolhydraten halen. Omdat onze voeding vol zit met snelle koolhydraten. Frisdrank, sappen uit pak, modern brood, kant-en-klaar maaltijden, pindakaas, hagelslag, jam enz. kunnen we ons beter richten op het eten van genoeg goede koolhydraten. Dit zijn de langzaam verterende koolhydraten en de vezels zoals Volkoren pasta roggebrood, banaan Bladgroente ed.

Nog steeds overtuigd dat je met een goed dieet bezig bent?
Daarom zijn wij tegen misleidende voedsel-marketing en tegen symptoombestrijding.

Iedereen mag dit natuurlijk op zijn eigen manier doen, maar als jij besluit de volgende stap te zetten, vóór de beste gezondheid ooit, toegewijd aan jou resultaat, begeleiden wij je naar een gezondere eet- en leefstijl zodat je:

  • Gelukkiger bent met je eigen lijf met minder buikvet.
  • Een strakkere huid behoud met minder cellulite.
  • Een goed en gevarieerd eetpatroon gaat ontwikkelen.
  • Iedere dag voldoende energie hebt.
  • Gezond en fit blijft, ongeacht je leeftijd.
  • Nooit meer hoeft te diëten.

Iedereen maakt natuurlijk zijn eigen keuzes.

Maar met de juiste begeleiding over tref je jezelf.

Afslankcoach en voedingsconsulente,
Betsy Stienen en Stephanie Emons
www.slank4ever.nl

Advertentie

1 Reactie

  1. Heb diabetes 20 kilo afgevallen daardoor 17cm gekrompenonderstewervels inelkaar geschoven en buikvel over eten gezond geen prik limonades voor mij hoeft afvallen niet exstakosten nieuwe kleding zelfs schoenen


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie