Skip to content

Onze voetbalvrouwen zijn kampioen

Glendi
9 augustus 2017 | 14:15

Advertentie

Angelique CarisAfgelopen zondag heb ik intens genoten van de spannende voetbalfinale van onze voetbalvrouwen. Een mijlpaal in de geschiedenis van het Nederlandse damesvoetbal. Nu ben ik van nature geen groot voetballiefhebber, maar deze dames hebben er toch voor gezorgd dat ik met erg veel plezier heb gekeken naar deze sport.

Bloed, zweet en tranen

De afgelopen weken zag je de kijkcijfers stijgen, naarmate de finale dichterbij kwam. Langzaamaan leerden wij onze voetballende vrouwen beter kennen. Wat vooral werd besproken op tv was de immense verschillen tussen het inkomen van de mannen in vergelijking tot de vrouwen. Daar is genoeg over gezegd en zal ik geen aandacht aan besteden. Wat ik wel interessant vond is hoe de loopbaan van deze voetballende vrouwen verloopt. Leven van hun ” topsport ” is niet weggelegd voor iedereen. In mijn privé leven ken ik een meisje, inmiddels een jonge vrouw, die als klein kind al aan haar ouders te kennen gaf dat zij graag bij voetballen wilde. Gelukkig gaven haar ouders gehoor aan deze wens en inmiddels is zij een getalenteerde voetbalster. Al op jonge leeftijd wist zij dat ze naast het voetballen ervoor moest zorgen dat ze haar prioriteit moest leggen op haar studie en als vervolg op het vinden van een baan. Voor meisje was topvoetbal namelijk niet voldoende om van te kunnen leven.

Onze voetballende vrouwen hebben hard gewerkt en als je kijkt naar de resultaten in de afgelopen jaren, hebben zij ondanks alle tegenslagen doorgezet. Met bloed, zweet en tranen hebben zij de top bereikt. Samen als team hadden zij een doel voor ogen. Samen zijn zij ervoor gegaan. Samen hebben zij elkaar door de zware tijden heen door dik en dun gesteund. Natuurlijk bedoel ik met samen, niet alleen de voetballende vrouwen, maar het HELE team.

Ineens is het WEL mogelijk, om van te kunnen leven. Nog steeds niet voor het hele voetballende team… maar er komt langzaam een omslagpunt.

Als loopbaanadviseur zie ik raakvlakken met velen van ons op de arbeidsmarkt. Doe je wat je leuk vindt? Wat ben je bereid ervoor te doen? Laat je ALLES ineens los en ga je voor die ENE baan? Ga je strategisch te werk en laat je nog niet ALLES los, maar bouw je het een op alvorens het ander los te laten? Iedereen beleeft zijn loopbaan op zijn eigen manier en maakt keuzes, zonder te weten wat de toekomst zal bieden. Maar wat wel zeker is… we zullen er hard voor moeten werken, met bloed, zweet en tranen.

Op zoek naar een baan? Bekijk de vacatures op Vacature24

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie