Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Deze week een recept met aardappels en wortels van Boerderijwinkel Linders.
Vastelaovendj overlaeftj? Dan goan vae vasten
Moeërestamp met gebakke oonje
Personen | 4 |
Bereidingstijd | 25 minutes |
Gerecht | Hoofdgerecht |
Auteur | marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 500 gr aardappelen van Boerderijwinkel Linders
- 500 gr wortelen van Boerderijwinkel Linders
- 1 appel
- 1 dunne prei
- 2 dikke uien
- koffiemelk
- roomboter
- 1 theel kerriepoeder
Hoe maak je het
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe dit ook met de wortels en de uien. Laat in een grote pan de aardappelen met de wortels net onder water staan en kook dit ongeveer 20 tot 25 minuten. Verhit ondertussen wat hazelnootolie in een koekenpan en verhit de uien, prei en appel samen en bak deze 15 minuten zachtjes bruin. Met een vork kun je controleren of de wortels en aardappelen goed gaar zijn. De aardappelen moeten wat uit elkaar vallen en je moet met de vork makkelijk door de wortel kunnen prikken. Giet het water uit de pan en stamp alles fijn met een stamper. Doe er een beetje koffiemelk en roomboter bij om de wortelstamp smeuïg te maken. Breng de wortelstamp op smaak met peper en zout en uiteraard de kerrie. Lest best, het gebakken uienmengsel op de stamp leggen. Dit is ook lekker met braadworstjes! In verband met de start van de vasten leek het ons gepast om deze week geen wijnsuggestie toe te voegen. Volgende week gaan we hiermee door. Smakelijk! |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst