Skip to content

De heksen gaan los in de Groote Peel

Glendi
30 september 2017 | 12:18

Advertentie

Op vrijdag 27 oktober is er een Halloweentocht in De Groote Peel. Durfallen en lefgozers komen er dan achter of ze écht zo dapper zijn als ze zelf wel denken. Tijdens een spannende tocht in het diepste donker weet je namelijk nooit wat of wie je tegen komt. Je bent gewaarschuwd, eenmaal vertrokken is er geen weg terug! De Halloweentocht wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer in samenwerking met KVW Weert en start bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

In het diepste donker weet je nooit wie je tegen komt…
Nationaal Park De Groote Peel is een prachtig hoogveengebied op de grens van Limburg en Brabant waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de weidsheid, het water, de vogels en de stilte, behalve aan de vooravond van Allerheiligen. Rond Halloween wordt de Peel geteisterd door heksen, demonen en die het daglicht schuwen. Zodra de zon verdwijnt en plaats maakt voor het donker komen ze tevoorschijn. Wie ten prooi valt aan deze monsters zal het ochtendlicht nooit meer aanschouwen.
Centraal tijdens de tocht staat het verhaal van Gerrit die vorig jaar, tijdens de Halloweennacht, zijn vriend Manus in het Peelmoeras heeft geduwd. Gekweld door schuldgevoel lijdt hij een kluizenaarsbestaan aan de rand van de Peel. Tot hij een bloedmooie vrouw ontmoet. Ze is de liefde van zijn leven en hij trouwt met haar. Maar zij draagt een diep en duister geheim met zich mee. Op de nacht van Halloween komt hij er achter….

Deelname kost € 5 per persoon en de activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen. Kaartjes reserveer je via: www.staatsbosbeheer.nl. De route is 2,5 kilometer lang en duurt 1 à 1,5 uur. Eerst wordt het verhaal verteld en daarna vertrekken groepjes van 4-5 personen. Bij reservering in de webwinkel kan je de gewenste starttijd aangeven. Je kan starten tussen 19.30 en 21.15 uur. Tip: zorg voor warme kleding en stevige, liefst waterdichte schoenen.

Organisatie door KVW Weert
Ook dit jaar heeft de leiding van KVW Weert, een stichting bestaande uit vrijwilligers, zich ingezet om de Halloweentocht te organiseren. Met hetzelfde enthousiasme als dat zij jaarlijks een week voor circa 200 kinderen invulling geven, zullen zij dit jaar grotendeels de Halloweentocht voor hun rekening nemen.

Foto: ©Johan Horst

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie