Skip to content

Is geluk een keuze?

Glendi
14 oktober 2017 | 12:00

Advertentie

Angelique CarisIn een tijd waarin de banen niet voor het oprapen liggen. In een tijd waarin de technologie zich sneller ontwikkelt dan dat wij mensen kunnen leren. In een tijd waarin de baan voor het leven niet meer vanzelfsprekend is, moet je dankbaar zijn dat je een werk hebt. Met gemengde gevoelens kijk ik naar deze laatste zin. Hoeveel mensen blijven hierdoor hangen in een baan waarin zij al jaren niet meer gelukkig zijn en hun passie niet in kwijt kunnen? In hoeverre is geluk een keuze?

Durf jij voor je geluk te kiezen?

Ik roep altijd hard dat ik het belangrijk vind dat ik gelukkig ben in mijn werk en met mijn baan. Dat is voor mij een belangrijke leefregel. De reden is, dat ik aan het einde van mijn werkleven hoop terug te mogen kijken op een fijne loopbaan. Dat ik heb genoten van mijn werkjaren en van toegevoegde waarde ben geweest voor de mensen om mij heen, zonder mijn eigen gevoelens te verloochenen. Ik roep altijd hard dat ik ontslag neem als ik niet meer gelukkig ben. Misschien niet direct, maar wel start op dat moment voor mij het plan om te kijken naar een volgende stap in mijn carrière.

Mijn gevoel is voor mij altijd leidend. Tot op heden heeft het mij nog niet in de steek gelaten. Anders is het als je ontslagen wordt en het je overkomt. Een ander beslist voor jou dat jouw loopbaan bij je huidige werkgever eindigt. Achteraf zeggen mensen vaak dat hun ontslag het beste is dat hen is overkomen. Misschien cliché, maar wel een kreet die ik vaak hoor.

Hoe erg is het als je je elke week naar je werk moet slepen en dat je denkt ” ik moet weer”. Is geluk een keuze? Voor velen geeft hun huidige baan financiele zekerheid, iets dat zeker heel belangrijk is. In Nederland worden wij opgevoed met het idee dat we zelfstandig moeten kunnen leven en voor onszelf moeten kunnen zorgen.

Blijven hangen in een baan, waar je je niet gelukkig in voelt. Blijven hangen in een bedrijf, waarvan de cultuur niet bij jouw persoonlijkheid past. Geen stappen ondernemen om in een andere situatie terecht te komen is zeker een keuze. Begrijp me niet verkeerd, ik begrijp hoeveel onzekerheid een verandering met zich mee kan brengen. Of geluk een keuze is kan ik niet voor iedereen beantwoorden, wel weet ik zeker dat niets veranderen aan je huidige werksituatie wel een bewuste keuze is. Zelf ben je immers verantwoordelijk voor je eigen loopbaan.

Voel jij dat je toe bent aan een nieuwe stap in je werkleven en wil je hierbij hulp, dan mag je mij altijd benaderen. Ik heb de mooiste baan; het helpen van mensen richting een stukje nieuw geluk.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Dit kan zijn door ontslag, maar ook op het moment dat je twijfelt over je huidige baan.

Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Door het grote aanbod aan opleidingen, zien zij vaak door de bomen het bos niet meer. Dan is wat extra hulp een goede investering in de toekomst. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Meer weten over het werk van een loopbaanadviseur? Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Kijk hier voor Vacatures in de omgeving van Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie