Skip to content

Ruime nederlaag voor Merefeldia

23 oktober 2017 | 13:37

Merefeldia heeft een fikse nederlaag moeten slikken tegen SC Oranje Zwart. Een helft konden de geelzwarten de Helmonders bijbenen, maar na rust zakte het niveau ver weg. Gevolg: een 1-5 nederlaag.

De eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd en had Merefeldia de zaakjes goed op orde. Uit een standaardsituatie kwam het ongelukkig op 0-1. Een vrije trap werd door een Merefeldia-speler doorgekopt, waardoor Jordi van Wetten bij de tweede paal de buitenspelval omzeilde en binnen kon koppen. Merefeldia had de gelijkmaker op de schoen, maar doelman Bryan Roox redde knap op de doellijn.

Na de rust kwam Merefeldia, niet voor het eerst, slap uit de kleedkamer en dat resulteerde al snel in een tweede én derde tegentreffer. Yessin Yahia en een schitterende vrije trap van Johan van Lierop waren de verantwoordelijken. Na de 3-0 was Merefeldia inspiratieloos en was de inzet en beleving ver te zoeken. Oranje Zwart liep uit naar 4-0 door een eigen doelpunt van Jasper van Loon. Invaller Ward Huijsmans stond één minuut in het veld om vervolgens de eretreffer (1-4) te maken. Het laatst woord was echter toch aan de bezoekers. Aanvoerder Van Lierop bepaalde de eindstand op 1-5.

Na rust was Oranje Zwart heer en meester en Merefeldia mocht van geluk spreken dat de Helmonders een beetje gas terugnamen anders had de score veel hoger uit kunnen vallen.

Aanstaande zondag speelt Merefeldia een uitwedstrijd tegen MULO. Een nieuwe kans op punten, maar vooral ook om de zure smaak van deze tweede helft weg te kunnen spoelen. Overigens werd na afloop Jasper van Loon door onze supporters voor de derde wedstrijd op rij uitgeroepen tot Man of the Match.