Skip to content

Halloween, Nacht van de Nacht en Vollemaanwandeling in De Groote Peel

Redactie
25 oktober 2017 | 11:00

Advertentie

Staatsbosbeheer biedt drie avondactiviteiten waarbij je De Groote Peel in het donker beleeft. Op vrijdag 27 oktober is er een Halloweentocht, op zaterdag 28 oktober de Nacht van de Nacht en op zaterdag 4 november een Vollemaanwandeling. Voor elk wat wils dus! Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

De heksen gaan los in de Peel!
Tijdens de Halloweentocht op vrijdag 27 oktober staat het verhaal van stroper Gerrit centraal. Een jaar geleden, op de avond van Halloween, heeft hij tijdens een ruzie om een schat, zijn vriend Manus in het Peelmoeras laten verdrinken. Gekweld door schuldgevoel leidt hij een kluizenaarsbestaan aan de rand van de Peel. Tot hij een bloedmooie vrouw ontmoet. Ze is de liefde van zijn leven en hij trouwt met haar. Maar zij draagt een diep en duister geheim met zich mee. Op de nacht van Halloween komt hij er achter….

Deelname aan de Halloweentocht kost € 5,- per persoon (geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar). De route is 2,5 kilometer lang en duurt 1 – 1,5 uur. Kaartjes reserveer je via: www.staatsbosbeheer.nl/halloweengrootepeel Je kan starten tussen 19.30 en 21.15 uur. Bij reservering in de webwinkel kan je de gewenste starttijd aangeven.

Nacht van de Nacht
Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 28 oktober loop je zonder zaklamp en ben je dus afhankelijk van het licht van de maan, de sterren én van de Peelgids die de excursie begeleidt. Het is even wennen maar al snel merk je dat je zintuigen zich aanpassen. Je gaat beter luisteren en meer vertrouwen op de tast. En, wat je niet kunt zien, kun je erbij fantaseren. Want, lijkt die boom niet op een reus? Of op een Romeinse ridder? Volop ruimte voor beleving dus tijdens deze avondwandeling in het Peelmoeras. Na de wandeling word je in het Buitencentrum getrakteerd op een warme drank en sfeervolle verhalen over de nacht, nachtdieren, de sterren en/of de maan.

De Nacht van de Nacht start om 19.30 uur en zal, inclusief verhaal na afloop, tot ongeveer 21.30 uur duren. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind  (geschikt voor alle leeftijden). Reserveren kan online via:www.staatsbosbeheer.nl/pelennachtvandenacht

Bij het licht van de vollemaan
Op zaterdag 4 november is er een Vollemaanwandeling in De Groote Peel. Wandelen met vollemaan is voor sommigen het toppunt van romantiek. Anderen associëren vollemaan met griezelverhalen en spannende gebeurtenissen. Feit is dat de vollemaan iets geheimzinnigs heeft dat tot de verbeelding spreekt. Haar zilverwitte licht geeft bomen een schaduw, water een speelse schittering en het landschap een magisch tintje. Donker is niet donker meer! Tijdens de Vollemaanwandeling beleef je het allemaal. Een avond om nooit te vergeten.

De Vollemaanwandeling op zaterdag 4 november start om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21.00 uur duren. Deelname kost € 7,50 voor volwassenen en € 5,- per kind, inclusief warme drank met koek. Reserveren kan online via:www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan.

Foto: © Nando Harmsen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Weert kermis is geopend-17
Ga jij ook naar de kermis?
28 september 2024 | 10:15
2024_09_19 Boeken en platenmarkt in KelpenOler
Groot aanbod
28 september 2024 | 10:00
Screenshot
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
28 september 2024 | 9:00

Advertentie