John en Linda Avezaat uit Leveroy hebben een boerderij met 65 koeien en 65 kalfjes. De koeien worden in de zomer 20 uur per dag geweid en krijgen voer van eigen grond. Van de melk die de koeien maken, bereiden ze heerlijke ambachtelijke zuivelproducten. Ze laten de melk zoals hij is, ze romen dus niet af, zodat alle voedingsstoffen in de melk blijven.
Zuivelproducten van eigen erf
Op de boerderij maakt Linda verschillende soorten vla, yoghurt, karnemelk en boter. Aan het eind van het jaar hebben ze ook kaas in het assortiment. Alle producten zijn met zo min mogelijke toevoegingen bereid waardoor ze heerlijk fris en romig zijn.
Melktap
Op de boerderij aan de Houtsberg 23 in Leveroy kun je de producten kopen, maar kun je ook rauwe melk via een ‘melktap‘ krijgen. Beide staan in een nieuwe, kleine, kapschuur naast de weg.
Meer weten? Volg Zuivelboerderij Avezaat via hun Facebookpagina.
Er zijn nog geen reacties geplaatst