Skip to content

Wil jij het wandelnetwerk controleren?

Redactie
3 november 2017 | 9:00

Advertentie

Eerste paal wandelnetwerk Nederweert geslagen

Deze maand gaan vrijwilligers weer op pad om het wandelroutenetwerk te controleren. En ze kunnen je hulp nog gebruiken. De vrijwilligers die het netwerk mee helpen te onderhouden, controleren twee keer per jaar de hele route. Daarnaast houden ze tussentijds in de gaten of paaltjes en stickers zich nog op de juiste plek bevinden.

Ook zelf doorgeven
Zie je dat een markering niet klopt, dan kun je dat zelf doorgeven. Ga naar ‘Meld een routeprobleem’. Op deze site vind je ook een handige digitale routeplanner. Wandelkaarten van het Nederweerter netwerk zijn er ook. De kaarten zijn te koop bij diverse zaken in Nederweert waaronder Bruna en in de webshop van VVV Midden-Limburg.

Nauwe samenwerking
Nederweert kent een wandelroutenetwerk dat bestaat uit ruim 175 kilometer tweezijdig bewegwijzerde wandelpaden. Het netwerk kwam tot stand in samenwerking met werkgroepen uit elke kern en het Routebureau. Het bureau staat ook garant voor een kwalitatief hoogstaand en actueel fiets- en ruiternetwerk. Het Routebureau verzorgt de opmaak en druk van de routekaarten. Op die manier zijn de netwerken op elkaar afgestemd en herkenbaar voor de gebruiker. De organisatie werkt samen met Liefde voor Limburg, VVV Midden-Limburg, Monsdal Buitenbeheer, Prio Verve, Routepunt Zuid-Limburg en het Fietsplatform.

Wil je meehelpen?
Wandelaars kunnen in Nederweert routes uitstippelen via circa 160 knooppunten in het veld. Wil je meehelpen met het onderhoud van de routes, dan kan dat ook. De afdeling van Nederweert-Eind kan nog handjes gebruiken. Je kunt contact opnemen met Ton Gijsen voor meer informatie of een mail sturen naar a.gijsen@live.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie