Skip to content

Gemeenteraad stelt begroting vast

Glendi
6 november 2017 | 14:00

Advertentie

Op dinsdag 31 oktober heeft de gemeenteraad de programmabegroting 2018-2021 vastgesteld. Tijdens de avond gingen de fracties regelmatig stevig met elkaar in debat. De begroting toont keurige cijfers en er is een solide financieel beleid gevoerd.

Voorbeeldfunctie gemeente
Een aantal thema’s sprong er uit. Zo vinden alle fracties dat duurzaamheid hoog op de agenda moet komen en dat de gemeente hier een voorbeeldfunctie in moet vervullen. Ook de aanpak van het armoedebeleid, een speerpunt van deze begroting, gaat de partijen aan het hart. Sommige fracties vinden dat het te langzaam gaat met de voortgang ervan.

Meer geld voor handhaven
Partijen zijn het er unaniem over eens dat voor toezicht en handhaving meer geld uitgetrokken moet worden. Zo’n € 40.000 waardoor het aantal milieucontroles volgend jaar kan worden verhoogd met 600 uur.

Vuistregels voor burgerinitiatieven
Verder wordt € 102.000 voor een periode van drie jaar beschikbaar gesteld voor burgerinitiatieven. Aanvankelijk wilde een aantal partijen de uitvoering bij de dorpsraden neerleggen, maar uiteindelijk is ervoor gekozen om een aantal vuistregels op te stellen waaraan een burgerinitiatief moet voldoen. De komende maanden worden deze regels uitgewerkt.

Centrumplan en randweg
Twee punten waar de raad uitgebreid over discussieerde, waren het centrumplan en de randweg. Omdat het JAN en de PvdA een aantal artikel 41-vragen over de randweg hebben gesteld en deze nog niet zijn beantwoord, wordt de randweg doorgeschoven naar 14 november. De meest actuele ontwikkeling rond het centrumplan zal dan ook aan bod komen.

Glasvezel, fijnstof
Overige onderwerpen waarvoor aandacht werd gevraagd, waren het aanleggen van glasvezel in het buitengebied (op zeer korte termijn vindt daar een informatieavond over plaats), het zorgen voor voldoende bouwkavels, het terugdringen van de uitstoot van fijnstof, het project adaptief wegbeheer en het volraken van de bedrijventerreinen. Met betrekking tot fijnstof zal het college nog schriftelijk reageren op vragen van partijen, omdat er onduidelijkheid bestond over de gehanteerde cijfers.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie