Skip to content

Samenwerkingsverband Wmo-loket gestart

26 februari 2013 | 9:17

samenwerkingsverband WMO-loketOp dinsdag 19 februari opende wethouder Frenken het samenwerkingsverband tussen professionals en vrijwilligers voor de gekantelde aanpak aan het Wmo-loket.

Samen met u, het liefst in uw eigen omgeving, bespreken welke mogelijkheden er zijn voor uw zorg- en ondersteuningsvraag. Dat is de nieuwe werkwijze voor de behandeling van (aan)vragen op het gebied van de Wmo.

Het Wmo-loket heeft deze nieuwe ‘gekantelde’ manier van werken samen met professionals en vrijwilligers van welzijnsorganisatie Vorkmeer en professionals van MEE ontwikkeld.

Er wordt een uitgebreid ‘Gesprek’ geïntroduceerd waarbij de vrijwilliger/professional en cliënten samen een aantal leefgebieden doorspreken. Zo krijgen ze een goed beeld van de precieze vraag en de mogelijkheden van een cliënt en zijn eigen omgeving. Hoe kan de ondersteuning eruit zien en wie kan daarin iets betekenen? Centraal uitgangspunt van deze werkwijze is de eigen kracht en mogelijkheden van inwoners.

WMO:”Dicht bij de inwoners”

De gemeente vindt het belangrijk dat de gesprekken dicht bij de inwoners plaatsvinden. Het liefst thuis, bij wijze van spreken aan de keukentafel. Daarbij wordt nadrukkelijker bekeken of er mensen in de directe omgeving zijn die kunnen helpen en of gemeenschappelijke voorzieningen zoals vrijwilligerswerk en buurtondersteuning een oplossing zijn.

Het doel van De Kanteling, het nieuwe werken in de Wmo, helpt gemeenten de compensatieplicht zo in te vullen, dat mensen met een beperking betere kansen hebben om volwaardig mee te doen aan de samenleving. Een gekantelde manier van werken vraagt een nieuwe benadering van gemeenten én burgers.

Gemeente Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie