Skip to content

Stress bevrijding

Redactie
24 november 2017 | 15:00

Advertentie

Als je stress ervaart kun je hier op verschillende manieren naar kijken of voor weglopen. Je kunt gaan sporten, medicatie nemen, de natuur in, op vakantie, hout hakken, ziekmelden, of de ander de schuld geven. Het meeste van bovengenoemde zaken is vluchtgedrag, het niet echt aangaan van waar de stress vandaan komt. Wat is de echte oorzaak.

Een van de overlevingsmechanismen is dat je een muur optrekt, c.q. verdwijnt of je verstopt als je iets meemaakt dat te overweldigend, te groot voor je was op dat moment. Bijvoorbeeld:

Jonge vrouw heeft angsten om in contact te zijn met anderen. Dit levert steeds stressvolle momenten op. Als ze wist dat ze in contact zou komen met anderen, zoals op een feestje, leverde dit al flinke paniek op vooraf.

Stressbevrijding realiseren!
Door naar de angst te kijken en te voelen wat het met jou doet wordt de oorzaak van de stress helder. Het is niet alleen van belang dat je de oorzaak herkent maar minstens zo belangrijk om onder ogen te zien wat jou reactie is. Wat doe je, hoe handel je? Bijvoorbeeld: Trek je de muur op of ga je in de aanval. Het bewust worden van jouw reactie is al stress bevrijdend. Dan valt er al een last van je af of ervaar je meer ruimte. Wat heeft het nodig om dit verdedigingsmechanisme los te laten, om het oude patroon te doorbreken of je er van te bevrijden

Als Rebalancer kunnen wij ondersteunen in jouw reis naar meer vrijheid. Hiervoor hebben we diverse wegen ontwikkeld:

  • Antwoord binnen een uur: Wat voor richting moet ik kiezen; wat is de beste keuze.
  • Lichter Leven: Patronen doorbreken, controle loslaten, angsten onder ogen zien in groepsverband.
  • Scheiden: Loslaten van verbindingen, bewust afscheid nemen. Of ontdekken dat er nog verbinding is.
  • Weg van de Snelweg: juni 2018 vijf dagen uit je vertrouwde omgeving; bewust worden, ontspannen en vrijheid ontdekken.

KOM IN BEWEGING!!! 

“Direct Voelbaar Effect”

Kernwijze is een samenwerking van twee Rebalancers, Nell Ketelaars (www.rebalancingnederweert.nl) en Annemiek Heijnen (www.praktijkleefruimte.nl). Daarnaast hebben we beiden veel ervaring in het werkveld. Als Rebalancers bundelen we onze krachten en inzichten om vernieuwend de sfeer binnen het bedrijf of de organisatie om te vormen, zodat het werkklimaat verbetert. Ben je nieuwsgierig hoe je werkplezier en vitaliteit op de werkvloer kunt verhogen? Wil je meer inzicht in hoe te handelen en te veranderen? KernWijZe biedt verrassend snelle analyses, draagt concrete oplossingen aan, waardoor veranderingen meteen zichtbaar worden. In dit traject krijgt het persoonlijke aspect van de werkgever als ook van de werknemer alle aandacht. Daarnaast werken we ook met en voor de particuliere cliënt.

Meer informatie vind je op www.kernwijze.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie