Skip to content

Film over de Peel bij Buitencentrum De Pelen

Redactie
22 november 2017 | 18:16

Advertentie

Op zondag 26 november toont Cor Speek uit Geldrop in Buitencentrum De Pelen zijn film ‘De Groote Peel’. In deze prachtige film zijn veel voorkomende planten en bijzondere broedvogels te zien maar komen ook zeldzame vlinders en libellen voorbij. De film duurt 46 minuten en er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur in de activiteitenruimte van De Pelen. Reserveren is niet mogelijk en vol is vol! Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Unieke beelden van De Groote Peel
Al jaren houdt Cor Speek uit Geldrop zich bezig met het maken van natuurfilms. Zijn films hebben vaak een educatief karakter en laten zijn passie voor de natuur in al haar diversiteit zien. Sinds hij in 1997 voor het eerst kraanvogels zag in de Peel is hij verkocht en bezoekt Cor de Peel meerdere malen per jaar om er te filmen. En uiteraard komen er dan niet alleen kraanvogels in beeld.

Om zijn passie voor de Peel en de prachtige natuur met anderen te delen vertoont Cor Speek een paar keer jaar zijn films aan publiek. Hij is dan ook regelmatig te gast in het Buitencentrum. Onlangs was zijn film ‘de vlucht van de kraanvogels’ bij De Pelen te zien. Op zondag 26 november kunt u genieten van de film ‘De Groote Peel’ die bestaat uit beeldmateriaal van verschillende jaren en met beelden uit de vier seizoenen. De film is een project van jaren en ieder jaar worden er nieuwe filmbeelden aan toegevoegd. Nationaal Park De Groote Peel bestaat grotendeels uit een aaneengesloten restant hoogveen en dat is best zeldzaam in Nederland. Deze bijzondere natuur kent uiteraard ook een grote verscheidenheid aan flora en fauna. In de film zijn ook specifieke hoogveenplanten zoals diverse soorten veenmos, zonnedauw en lavendelheide te zien. Daarnaast bijzondere broedvogels zoals de geoorde fuut, de nachtzwaluw en de roerdomp.

Vanaf 26 november is ‘De Groote Peel’ ook als DVD te koop bij het Buitencentrum. Zo kun je ook thuis van deze prachtige beelden genieten. Een mooi cadeau voor de feestdagen!

En dan naar buiten!
Het Buitencentrum De Pelen ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel. Voor of na de film kun je dus zelf een wandeling maken in dit prachtige gebied. In deze tijd van het jaar zijn veel ganzen, onze ‘wintergasten’ en ook nog trekvogels te zien. Bovendien is er ook een kans dat je overvliegende kraanvogels kan waarnemen.

Foto: Cor Speek

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Weert kermis is geopend-17
Ga jij ook naar de kermis?
28 september 2024 | 10:15
2024_09_19 Boeken en platenmarkt in KelpenOler
Groot aanbod
28 september 2024 | 10:00
Screenshot
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
28 september 2024 | 9:00

Advertentie