Skip to content

Man aangehouden na aantreffen illegaal vuurwerk

28 november 2017 | 18:07

De politie heeft maandagavond in Meijel een man in zijn woning aangehouden toen ze enkele tientallen kilo’s illegaal vuurwerk aantroffen. Op een locatie in Liessel werden nog eens ruim 120 mortierbuizen gevonden.

De politie had aanwijzingen dat in een woning aan de Rijtakker in Meijel illegaal vuurwerk aanwezig zou zijn. In het pand en in de auto van de bewoner troffen ze ongeveer 40 kilo illegaal vuurwerk aan. Op de andere locatie in Liessel vonden ze nog eens ruim 120 mortierbuizen. Tijdens de doorzoeking van de woning in Meijel werden ook nog henneptoppen gevonden en twee zakjes met wit poeder. Het vuurwerk en de drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is aangehouden voor verder onderzoek. Na verhoor is hij weer vrijgelaten. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie voor verdere behandeling.

Illegaal vuurwerk
Illegaal vuurwerk wordt niet gekeurd en getest. Er wordt dus niet gezocht naar ‘weigeraars’ en ‘blindgangers’. Dat is vuurwerk dat niet wil afgaan of dat niet goed of volgens de aanwijzingen afgaat. De lont brandt bijvoorbeeld te snel, zodat je niet op tijd kunt wegkomen. Vaak ook is illegaal vuurwerk te zwaar, bevat het te veel kruit. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden.

Melden
Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor jou en je omgeving. Daarom zijn wij hier ook heel alert op en speuren wij bijvoorbeeld ook online intensief naar kopers en verkopers van illegaal vuurwerk. Verkopers worden waar mogelijk strafrechtelijk aangepakt en kopers worden achterhaald en krijgen bezoek van de politie. Weet of vermoed je dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Foto: archief Nederweert24

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie