Skip to content

Ook schoolkinderen komen in actie vör oos Kerk

1 december 2017 | 13:00

Het ziet er naar uit dat vanaf woensdag 13 december het steiger rond de kerktoren afgebroken wordt. Eerst worden nog enkele loodslabben aangebracht, de wijzers en wijzerplaten van de kerkklok teruggeplaatst en duivenwering aangebracht voor de galmgaten en op enkele mergelranden. En na het slopen van het steiger dient het voegwerk bij de kerkingang nog te gebeuren.

Vóór Kerstmis zal het vertrouwde straatbeeld dus weer terugkeren met een geheel gerestaureerde kerktoren, waaraan vele parochianen een steentje hebben bijgedragen.

Ook schoolkinderen komen in actie
Zij gaan voor de restauratie van de kerktoren originele kerststukjes maken en gebruiken daarbij leien van de kerktoren, die vervangen moesten worden. Onder leiding van leerkrachten en vrijwilligers gaan zij in de blokhut van Jong Nederland aan de slag om met oase, kaarsen, groen en versierselen kerststukjes te maken. Leerlingen uit alle groepen mogen meewerken.

Dat schoolkinderen gebruik maken van leien is niet nieuw. Een eeuw geleden werd op school door de meester met krijt op het schoolbord geschreven en de leerlingen gebruikten een griffel en een lei om te leren schrijven en rekenen. De kerststukjes worden vervolgens te koop aangeboden tijdens de kerstmarkt op vrijdag 15 december bij het Thomashuis te Ospeldijk en bij de Phicoop op zaterdag 16 december. Op zondag 10 december kunnen de kerststukjes van de schoolkinderen ook besteld tijdens de kerstmarkt van de Zonnebloem. Deze worden dan na 15 december thuis afgeleverd.

De restauratie nadert dus zijn voltooiing, maar er komen nog heel wat rekeningen binnen. Een baksteen adopteren blijft nog mogelijk door € 15,- of een veelvoud van dit bedrag, te storten op banknummer NL63 RABO 0319 4215 70 ten name van Samen sterk voor onze kerk. U ontvangt als aandenken van uw medewerking een fraai certificaat.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie