Skip to content

Kruidvat roept babyvoeding terug

Redactie
13 december 2017 | 17:40

Advertentie

Kruidvat roept baby kunstvoeding Kruitvat Extra Care H.A.1 en Kruitvat opvolgmelk Extra Care H.A.2 terug in verband met salmonella besmetting! 

Door: Sandra Mostert IBCLC

De Franse overheid haalt wereldwijd 7.000 ton babymelkpoeder terug. Lactalis slaagt er niet in een salmonella-besmetting onder controle te krijgen. Een deel van de besmette babymelkpoeder is ook in Nederland terechtgekomen.

Afgelopen zondag maakte het Franse ministerie van Economie en Financiën een lijst bekend met 608 babymelkproducten die van de markt gehaald worden. De melk kan besmet zijn met salmonella-bacteriën, het betreft de Salmonella agona, baby’s kunnen door de diarree snel uitdrogen. De gezondheidsautoriteiten vragen ouders de streepjescodes op hun zuigelingenmelk te checken. De producten zijn niet meer te gebruiken.

Kruitvat haalt uit voorzorg de babyvoeding Kruitvat Extra Care H.A.1 en Kruitvat opvolgmelk Extra Care H.A.2 uit de schappen. Kruitvat vraagt klanten de producten met de streepjescodes terug te brengen naar de winkel. In deze producten zit een grondstof uit de Franse Lactalis fabriek waar de salmonellabesmettingen zijn geconstateerd.

Het gaat om de volgende producten:

  • Kruidvat Extra Care H.A. 1 (0-6 maanden)
    Streepjescode: 8717333139667
  • Kruidvat Extra Care H.A. 2 (6- 12 maanden)
    Streepjescode: 8717333139674

Een besmetting met salmonella kan leiden tot diarree. Heeft je baby last van diarree, koorts, neem dan contact op met je huisarts of HAP. Geef je baby vaker kleine beetjes te drinken, om uitdroging te voorkomen. Was goed je handen, hygiene. De NVWA doet navraag of er niet meer producten van Lactalis naar Nederland zijn gekomen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie