Skip to content

Oudejaarswandeling bij Buitencentrum De Pelen

Redactie
26 december 2017 | 9:00

Advertentie

Wie zich in alle rust wil voorbereiden op Oudejaarsavond kan op zondag 31 december meedoen met een extra lange wandeling in Nationaal Park De Groote Peel. De Oudejaarswandeling start om 11.00 uur, is ongeveer 12 kilometer lang en staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer. Onderweg wordt een peelneutje geschonken en na afloop weer lekker warm worden met een kop soep en broodjes bakken bij de vuurkorf. Het start- en eindpunt is het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Klinken op het nieuwe jaar!
Voordat het vuurwerk losbarst en de kurken knallen kan je een paar uur heerlijk wandelen door de prachtige natuur van Nationaal Park De Groote Peel. De Oudejaarswandeling biedt genoeg rust en ruimte om je gedachten de vrije loop te laten en heerlijk te ontspannen. Een ideale gelegenheid om goede voornemens te maken voor 2018 en om het afgelopen jaar de revue te laten passeren. Halverwege de excursie komt de fles met Peelneut tevoorschijn en wordt er geklonken op het nieuwe jaar. Na afloop van de wandeling, dat is zo rond 14.30 uur, brandt de vuurkorf en kan je genieten van een kop snert.

Informatie en aanmelden
Deelname aan de Oudejaarswandeling kost € 10,- voor volwassenen en € 7,50 per kind, inclusief Peelneut (voor de volwassenen) en soep na afloop. Opgave is gewenst via www.staatsbosbeheer.nl/depelen Let op: De paden in De Groote Peel zijn soms modderig. Zorg dus voor stevige, waterdichte schoenen. Denk ook aan een lunchpakket en warm drinken voor onderweg!

Activiteitenprogramma 2018
De Eindejaarwandeling is de laatste activiteit in het programma van 2017 bij Buitencentrum De Pelen. Maar ook in 2018 biedt Staatsbosbeheer weer een verrassende en veelzijdige kalender met tal van activiteiten. Er zijn Peel Ontdektochten voor gezinnen met kinderen, themaexcursies, (bijna) elke maand een volle maanwandeling en een Verrassende Veentocht, workshops en heel veel muziek op het Peelpodium! Kijk op www.staatsbosbeheer.nl/depelen voor meer informatie. Vanaf februari is er een folder beschikbaar.

Het Buitencentrum is tijdens de Kerstvakantie op maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Op 1ste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag is Buitencentrum De Pelen gesloten.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie