Skip to content

Jan Linders koopt supermarkt Lambertushof

2 januari 2018 | 12:56

Jan Linders en Supravast hebben recent overeenstemming bereikt over de aan- en verkoop van het supermarkt-pand aan de Lambertushof te Nederweert. Het pand wordt per begin 2018 in eigendom aan Jan Linders overgedragen. De verwerving heeft plaatsgevonden in nauwe samenspraak met de Ontwikkelingscombinatie Centrumplan Nederweert (OC).

Supravast is na jaren van planvorming tot de conclusie gekomen dat uitbreiding en optimalisatie van de huidige supermarkt aan de Lambertushof niet haalbaar is en dat geen enkele supermarktorganisatie een nieuwe huurovereenkomst voor de locatie aan wil gaan. Gezien de onzekere vooruitzichten heeft Supravast ervoor gekozen om het pand te verkopen en heeft daar vervolgens met Jan Linders overeenstemming over bereikt.

De aankoop van de locatie is voor Jan Linders strategisch in het kader van de voorgenomen verhuizing naar het Centrumplan. Hiermee kan worden gegarandeerd dat er in Nederweert geen sprake zal zijn van 5 supermarktlocaties na realisatie van het nieuwe Centrumplan. Jan Linders zal zich de aankomende periode maximaal inspannen om de straks vrijkomende winkelruimte aan de Lambertushof in te vullen met een trekker voor het omliggende winkelgebied. Inmiddels lopen er hoopgevende gesprekken met enkele interessante kandidaten.

Na de recente ondertekening van de realisatieovereenkomst voor het Centrumplan tussen de OC en de gemeente Nederweert worden de plannen nu door de OC verder uitgewerkt en kan de bestemmingsplanprocedure op korte termijn worden opgestart.

Advertentie

13 Reacties

  1. Super voor Jan Linders.
    Als ze nu Action in hun pand kunnen krijgen ,
    zou dat geweldig zijn .
    Vooral omdat Marskramer ook al de deuren sluit.

    • Ik zou daar juist geen action plaatsen.
      mooi voor inwoners van nederweert goedkope spullen zaak. Echter betekend dit ook klanten verlies voor de huidige budget en waren winkels op lambertushof. Nederweert is niet zo groot aantal koopkrachtige ook al niet. als deze nog meerverdeeld worden of door 1 winkel opgeslokt worden dan verdwijnen er meer. Vandaar dat ik uw argument ook zeer opvallend vind. Als u marktwaarde en concurrentie erbij betrekt dan zult u zien dat een action voor de winkels een doodsteek is. Vandaar ook de actie van Jan Linders. Deze stap is puur gezet zodat er geen 5de komt of te wel meer concurentie. Als mensen centrum nederweert echt dood wil hebben dan haal maar een action gelet wel mensen om nederweert zullen echt nederweert laten varen als er nog maar een paar winkels zijn.

    • Ik denk dat een Action juist een aanwinst voor Nederweert zou zijn. Mensen gaan toch naar de Action en nu doen ze dat in Someren, Weert of Heythuysen. Als ze daar zijn, doen ze daar meteen ook hun andere boodschappen. Laat de Action in Nederweert komen en de Nederweertenaren gaan geen boodschappen meer doen in de omringende dorpen of stad. Dit zal alle winkels in Nederweert ten goede komen.

    • De een zijn brood wordt de ander zijn dood.
      Bruna zal, bij komst eventuele, komst van Action toch zeker niet staan te juichen.

    • Tuurlijk is Action welkom in Nederweert,
      Klein beetje concurrentie is alleen maar goed.
      Maar het genereert wel trafffic naar Nederweert . Ok Bruna niet blij maar heel veel andere wel en goed voor de werkgelegenheid

    • Zeker komen dan meer mensen naar de Lambertushof .
      In Someren wilde de Action naar een pand bij Jan Linders (voor heen Sonnemans) omdat ze in het centrum niet mochten uitbreiden.
      Daar kwamen de winkels in de kern op tegen ,was de publieks trekker weg.
      Nu mogen ze daar wel uitbreiden….
      Someren inwoners 18000

  2. 8 mensen boos? Dat zal de fractie JAN wel zijn 🙂

    • Wat een belachelijke reactie van BVE
      Ik snap de redactie van Nederweert 24 niet dat zij zoiets onnozels plaatsen !!!

    • Branchebescherming anno 2018.
      Helemaal eens met Denker.
      Action. Is. Eerder de doodsteek voor verschillende middenstanders dan een meerwaarde. Nederweert heeft alles al in huis. Action verkoopt pulp gewoon rotzooi. Dit is toch een strijd tegen duurzaamheid. In deze wegwerpmaatschappij hoort Action helemaal niet thuis.. Ga voor kwaliteit zoals de HEMA, de Bruna, Marskramer en andere knusse Winkels.
      Nederweert blijf op je hoede!

    • Action meerwaarde voor kleding zaken, drogisterij enz.
      Marskramer gaat al weg , kun je bij Action nog iets van huishoudende
      artikelen kopen.

    • Als je het aan 1000 inwoners zou vragen, of ze de Action in Nederweert willen zegt 90% laat maar komen !

    • Nederweert alles op orde? Het centrum is meer dood dan levend nu. Een nieuwe optimale supermarkt en een Action erbij in het Lambertushof zijn alvast een mooie begin. Elke andere kern smeekt om een Action en alleen in Nederweert zou deze niet welkom zijn??

  3. Ik denk dat men bij action koopt omdat de winkeliers hier veel te duur zijn


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie