Skip to content

Je bent net bevallen en ineens heb je een borstkolf nodig…

Redactie
25 januari 2018 | 15:00

Advertentie

Stel je voor, je bent net bevallen en je hebt ineens een borstkolf nodig. Als je geen kennis hebt van borstkolven, dan wordt je de eerste beste kolf aangeboden. Een kolf kiezen is soms lastig want niet elke borstkolf is geschikt voor elke mama! Waar veel verkopers niet bij stil staan is dat het ‘vacuüm‘ van een borstpomp beïnvloed wordt door de maat van een borstschild, de lengte van de slangen en hoe snel een pomp het vacuüm opbouwt en weer loslaat. Hoe vaak ga je kolven, korte of langere periode, en ga je electrisch of met een handkolf aan de slag? Welke maat borstschilden passen bij jou? Het beste kies je voor een kolf die een variatie aan maten borstschilden aanbiedt of in elk geval een schild biedt dat niet te klein of te groot is. Je kunt tijdens jouw zwangerschap al oriënteren en overwegen een borstkolf aan te kopen of te huren. Zo ben je goed voorbereid, ook in het weekend.

Hoe goed ook bedoeld, gebruik nóóit een tweede hands kolf van iemand anders, als deze kolf een open systeem heeft. Ook niet als de borstschelpen zijn uitgekookt. Doordat de moter een open systeem heeft, blaast de moter de bacteriën en schimmels weer terug, wat niet alleen onhygiënisch is, maar ook vervelende gevolgen kan hebben, zoals een borstontsteking. Als je toch een tweede hands kolft met gesloten systeem overweegt, check dan niet alleen het systeem maar laat de kolf ook doormeten.

De borstkolven van Horigen wonnen in 2017 de baby innovatie award vanwege zijn 3D schelp. Sandra Mostert is verkooppunt in Limburg van oa deze nieuwe betaalbare borstkolven.

Vraag een lactatiekundige ibclc welke kolf en welk maat borstschild het beste bij jouw past om zo effectief mogelijk moedermelk te kolven. Vaak kan je een borstkolf bij de zorgverzekering declareren indien deze is aangekocht bij een lactatiekundige die bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundige is aangesloten.

Sandra Mostert is lid van de NVL en heeft borstkolven op voorraad, zowel verkoop als verhuur. Voor meer informatie, kijk op www.sandra-mostert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie