Skip to content

Kermis 2013 Nederweert-Eind

Redactie
5 maart 2013 | 21:55

Advertentie

kermisDe kermis in Nederweert-Eind is al maanden onderwerp van discussie. De kermis trekt, in zijn huidige opzet, te weinig bezoekers en de organisatie kost te veel geld. Daarnaast geven kermisexploitanten aan dat de kermis in Eind niet rendabel is.

Ook de gemeente Nederweert heeft een tijd geleden geconstateerd dat de kermis op deze manier niet meer haalbaar is. Vorig jaar heeft zij dan ook aan de dorpsraden gevraagd hoe verder met de kermis. Het Parochieel Comité in Eind heeft aangegeven dat zij zelf geen kermis wil en kan organiseren. Dit was dan ook de reden waarom het comité ruim een jaar geleden via een huis-aan-huis brief aan de inwoners van Eind gevraagd heeft mee te denken. Jammer genoeg leverde dit maar één reactie op. Door het magere respons, het ontbreken van animo om de kermis te organiseren en het dalende aantal bezoekers aan de kermis kwam de vraag: ‘Voor wie doen we het nog?

De kermis in Eind is echter een mooie traditie die we niet zomaar moeten laten verdwijnen, dit zou bijzonder jammer zijn. Café-zaal Le-nie heeft samen met een aantal verenigingen aangegeven Eind Kermis nieuw leven in te willen blazen en heeft zich bij de verantwoordelijk wethouder Wernink gemeld. Ook zij is verheugd dat er toch een kermis voor en door de gemeenschap georganiseerd wordt. Als comité juichen we dit initiatief toe! Op deze manier blijft de kermis in Eind namelijk behouden.

Nieuwe opzet
De nieuwe opzet van de kermis in Nederweert-Eind houdt in dat de kermis plaats vindt in het weekend van 7 t/m 9 juni 2013 op de parkeerplaats van de Eindse Boys en van Café Zaal Bi-j Le-nie in Nederweert-Eind. Op de vrijdagavond vindt de aftrap plaats met een verenigingsavond voor alle vrijwilligers, gevolgd door een kermis die op zaterdag om 15.00 uur en zondag om 11.00 uur opent. De kermis bestaat niet alleen uit verschillende attracties zoals de draaimolen, Rups, Bungy jump, Oliebollenkraam, Snacktent en een viskraam, maar ook uit spellen zoals het Rad van fortuin, het blik gooien en een vissenspel die door de firma Bonten worden neergezet.

Om de Kermis ook echt iets van “ons” te maken geeft de organisatie de lokale verenigingen van Eind de mogelijkheid deel te nemen door het leveren van vrijwilligers. Voor de verenigingen is dit een mooie gelegenheid om een extra centje te verdienen voor hun clubkas. Verenigingen kunnen zich aanmelden bij café zaal Le-nie.

Het Parochieel Comité gaat er vanuit dat Eind kermis 2013 weer een geweldig feest voor jong en oud wordt en wensen de organisatie veel succes. Dus zorg dat je er bij bent van 7 t/m 9 juni!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie