Afgelopen vrijdag zijn de deuren open gegaan van IJssalon Bacio (spreek uit: batsjo) aan de Maaspoort in Weert. Deze ijssalon wordt gerund door de 24-jarige Nederweerternaar Bas van Hulsen.
IJssalon Bacio
Bas heeft in Wageningen zijn ijsbereidersdiploma behaald en zich in Italië verder gespecialiseerd. 3 jaar heeft hij in de zaak van zijn ouders ‘Deli Plaza’ in het Brabantse Mierlo de kennis van het vak opgedaan en afgelopen vrijdag heeft hij zijn eigen zaak in Weert geopend.
Dat Bas lekker ijs kan maken, blijkt wel uit zijn behaalde prijzen. Hij werd tweede tijdens de landelijke ijswedstrijden 2012 met zijn yoghurtijs en afgelopen najaar werd hij eveneens tweede tijdens het EK IJsbereiden in Berlijn met zijn chocolade ijs. In februari van dit jaar sleepte hij de 9e plaats binnen bij de Gouden IJsspatel 2013 met zijn vanille ijs.
Naast gelato, ijscoupes en ijstaarten wordt er bij ijssalon Bacio ook zelfgemaakte chocolade geserveerd, gemaakt van de allerbeste Belgische chocolade.
Er zijn nog geen reacties geplaatst